Video

Rozes un baroks: Dārza svētki Rundāles pilī

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Rundāles svētku tēmu šogad kļuva "Lapenes baroka dārzā".

Neraugoties uz mākoņaino laiku, aizritējušajā sestdienā Rundāles pilī notika 13. Dārza svētki, kā arī 42. Latvijas Puķu draugu salidojums. Tradicionāli pasākumam izraudzīta jūnija pēdējās nedēļas sestdiena – skaistākais rožu ziedēšanas laiks.

Šogad Dārza svētkus apmeklēja ne tikai Latvijas puķu draugi, bet arī daudzi viesi no kaimiņu Lietuvas. Noteiktās stundās Rundāles muzeja dārznieku pavadībā visi gribētāji varēja izstaigāt pils dārzu ar speciālu ekskursiju, un pēcāk iegādāties stādījumus savam dārzam. Apmeklētājiem ar bērniem tika iekārtotas radošās darbnīcas un dažādas spēles, savukārt dārza vidū tika uzstādīts karuselis.

Atdzīvinot 18. gadsimta gaisotni, Rundāles pils tuvumā atradās vēsturisko rekonstrukciju grupa no Polijas – Čenstohovas cietokšņa garnizona biedrība.  

Svētki ikreiz aktualizē kādu Rundāles pils muzejam atbilstošu tēmu. Aizvadītajos gados uzmanības centrā bija gan rozes, gan tulpes un citas sīpolpuķes, gan kokaugu kolekcijas un vēsturiskās oranžērijas, gan parteri, strūklaka, Zaļais teātris, kā arī medības un izklaides 18. gadsimtā. Šā gada tēma – "Lapenes baroka dārzā".

Ziņu lente
0