Spēcīga karstuma dēļ Francijas dienvidos miris cilvēks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš piektdienas slimnīcās nonākuši seši cilvēki ar hipertermijas pazīmēm.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Netālu no pilsētas Karpantras Francijas dienvidu departamentā Voklīza anomāla karstuma dēļ viens cilvēks gājis bojā, pieci tika nogādāti slimnīcā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Dauphiné Libéré.

Tiek atzīmēts, ka tas ir pirmais oficiāli apstiprinātais nāves gadījums saistībā ar anomālo karstumu Francijā.

"Šodien Voklīzā reģistrēta cilvēka nāve, kurš mira no spēcīgā karstuma. Tas ir velosipēdists, kurš intensīvi nodarbojās ar sportu, un tieši ar kalnu velosportu… Spēku zuduma dēļ viņš steidzamā kārtā tika nogādāts Aviņonas slimnīcas centrā, kur pēcāk mira," citē prefektūras paziņojumu izdevums.

Pēc tam prefektūra precizēja, ka kopš piektdienas ar hipertermijas pazīmēm, jeb ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru, slimnīcās nogādāti seši cilvēki. Viens no viņiem šobrīd ir kritiskā stāvoklī, vēl viens – velosipēdists – miris.

Жара в Афинах - Sputnik Latvija
Karstums Grieķijā uzstādīja jaunu Eiropas rekordu

Sākot no pirmdienas, Francijā iestājies anomāli karsts laiks. Augsto temperatūru kulminācija bija piektdien, kad divas reizes tika pārspēts absolūtais temperatūras rekords. Sākumā tika reģistrēta 44,3 grādu temperatūra pilsētā Karpantras (Voklīzas departaments) valsts dienvidaustrumos. Un pēc tam termometra stabiņš pacēlās līdz 45,1 grāda atzīmei Vilvjē komūnā tajā pašā departamentā. Sakarā ar anomālo karstumu četros Francijas departamentos tika izsludināts sarkanais (augstākais) laikapstākļu draudu līmenis.

Piektdien Gallargues-le-Montueux pilsētā, Gāras departamentā tika reģistrēta augstākā temperatūra visā Francijas meteoroloģijas novērojumu vēsturē. Tur termometra stabiņš pacēlās līdz 45,9 grādiem. Taču jau sestdien sarkanais līmenis valstī tika atcelts. Saskaņā ar aktuālākajiem Francijas meteoroloģijas dienesta datiem, 75 departamentos joprojām noteikts oranžais laikapstākļu bīstamības līmenis.

Ziņu lente
0