Politika

Osakā noslēgusies Putina un Trampa tikšanās

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите "Группы двадцати"
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidenti G20 samita ietvaros vienojās turpināt pārrunas par bruņojuma kontroles mūsdienīga modeļa izstrādi.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Osakā "Lielā divdesmitnieka" samita ietvaros noslēgusies Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās. Tā ilga pusotru stundu, vēsta RIA Novosti.

Prezidenti paziņoja, ka abas puses, tāpat kā visa pasaule, ir ieinteresētas panākt attiecību uzlabošanos. Tāpat, kā bija plānots, puses apsprieda situāciju Irānā, Sīrijā, Venecuēlā un Ukrainā.

Abu valstu vadītāji vienojās turpināt pārrunas par bruņojuma kontroles mūsdienīga modeļa izstrādi, teikts Baltā nama paziņojumā. Donalds Tramps uzsvēra, ka bruņojuma kontroles modelī ir jāiekļauj arī Ķīna.

"Prezidenti vienojās, ka abas valstis turpinās pārrunas par bruņojuma kontroles XXI gadsimta modeļa izstrādi, kurā, kā atzīmēja prezidents Tramps, jāiekļauj Ķīna," teikts paziņojumā.

No Krievijas puses sarunā piedalījās valsts vadītāja palīgs Jurijs Ušakovs, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, finanšu ministrs Antons Siluanovs un administrācijas vadītāja vietnieks – prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

No ASV delegācijas sarunā piedalījās ASV prezidenta meita Ivanka Trampa un znots un prezidenta vecākais padomnieks Džareds Kušners, kā arī valsts sekretārs Maiks Pompeo, Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, prezidenta padomniece Fiona Hilla, finanšu ministrs Stīvens Mnučins un Baltā nama jaunā preses sekretāre Stefānija Grišema.

Šī ir Krievijas un ASV līderu trešā personīgā tikšanās – pārsvarā viņi sarunājas pa tālruni.

Iepriekš prezidenti tikās decembrī, G20 samitā Buenosairesā, kad noritēja īss dialogs – iepriekš Tramps atcēla pilna formāta tikšanos, ņemot vērā incidentu Kerčas šaurumā.

Pirms tam Putins un Tramps tikās abu valstu samitā pērnā gada vasarā.

Ziņu lente
0