Facebook neatradām, paskatīsimies "Odnoklassnikos": Pavļuts meklē krievus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Attīstībai/Par!" eksperti meklēja krievvalodīgos vēlētājus Facebook, taču neatrada.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Politiķiem ir grūti sameklēt un sasniegt krievvalodīgos vēlētājus, konstatēja Saeimas deputāts, apvienības "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts intervijā radio Baltkom.

Pavļuts uzskata, ka pēc krīzes Rīgas domē un "Saskaņas" līdera Nila Ušakova ievēlēšanas Eiropas Parlamentā krievvalodīgie vēlētāji varētu sākt balsot par citām partijām, taču "Attīstībai/Par!" ir grūti tos piesaistīt sev – neesot saprotams, kur šos vēlētājus meklēt.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Politika
Politiķu reitings: krievu un latviešu domas dalās

Pavļuts intervijā sūkstījās, ka Facebook esot grūti sameklēt krievvalodīgo publiku – kur viņus meklēt? "Odnoklassnikos"? Facebook esot grūti sameklēt konkrētos kanālus, "iztaustīt" auditoriju, skaidroja politiķis un piebilda, ka tas ir ekspertu viedoklis. Latviešu valodā runājošajai auditorijai pietiekot ar reklāmu Latvijas radio 1, bet ar krievvalodīgajiem ir daudz grūtāk, skaidroja Pavļuts.

Politiķa grūtības zinamā mērā ir saprotamas: aptaujas liecina, ka krievvalodīgie iedzīvotāji aizvien retāk skatās vietējos telekanālus, arī krievu valodā, un dod priekšroku Krievijas televīzijas programmām.

Atzīmēsim, ka "Attīstībai/Par!" pēdējā laikā interesējas par krievvalodīgo balsīm – EP deputāts no šīs apvienības Ivars Ijabs nesen paskaidroja, kāpēc priekšvēlēšanu kampaņas gaitā nav pievērsies krievvalodīgajai auditorijai, un sūdzējās, ka krievi Latvijā balso par "savējiem".

Ziņu lente
0