"Mēs paši viņu nevaram atrast": krievvalodīgie atbildēja "Attīstībai/Par!" līderim

© © SIA Gorod.lvЭкс-министр экономики Даниэль Павлютс
Экс-министр экономики Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji - Facebook lietotāji – ar niknu sarkasmu uztvēra apvienības "Attīstībai/Par!" līdera Daniela Pavļuta izteikumus par to, ka esot ļoti grūti atrast krievvalodīgo publiku.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Apvienības "Attīstībai/Par!" līdera Daniela Pavļuta atzīšanos par to, ka Facebook esot ļoti grūti atrast krievvalodīgo publiku, radījusi neizpratni krievvalodīgo vidū.

"Facebook grūti sameklēt krievvalodīgo publiku – kur viņus meklēt? "Odnoklassnikos"? Facebook grūti sameklēt konkrētos kanālus, "iztaustīt" auditoriju. Tas ir ekspertu viedoklis. Nav vairākuma varianta," teica Daniels Pavļuts, apvienības "Attīstībai/Par!" līderis.

Reiz runājos ar dažiem mediju ekspertiem, kuri it kā orientējoties krievvalodīgajā mediju telpā. Tās protams, ir pilnīgas muļķības. Līmenis "krievi skatās Kiseļovu".

Domāju, partijas "Attīstībai/Par!" eksperti arī ir ļoti zinoši, spriežot pēc tā, kā par viņiem izsakās visliberālākās partijas līderis.

Radio Baltkom, Rīts Baltkom," – uz Daniela Pavļuta vārdiem reaģēja žurnālists Vadims Radionovs.

Žurnālista publikācija raisīja plašu diskusiju. Daudzi pauda neizpratni par tādu viedokli.

"Vispopulārākās Latvijas grupas FB ir krievu valodā," konstatēja Aleksandrs.

"Daniel Pavļut, jums viss Facebook tūlīt pastāstīs, kur meklēt krievus. Patiešām, ir smieklīgi un vienlaikus apkaunojoši tāda līmeņa politiķim nesaprast, kas notiek sabiedrībā. Pavļuta kungs, varbūt jūs ne tos krievus meklējat, bet gan kādus citus, kam jūs patīkat? Nu, nu, vēlu sekmes," atzīmēja Anna.

"Es pat sākumā nodomāju, ka tie ir ironiski izteikumi, tikai pēc tam nopratu, ka ne. Un tad mani pārņēma skumjas līdz sirds dziļumiem," konstatēja Jeļena.

Savukārt komentētāja Diāna pat ierosināja atbildēt politiķim ar zibakciju.

"Mēs pašu nevaram viņu atrast. Vajag zibakciju," viņa ironiski ierosināja.

Atgādināsim, ka par krievvalodīgās publikas nepieejamību apvienības "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts sūdzējās intervijā radio Baltkom.

Pavļuts norādīja, ka pēc krīzes Rīgas domē un "Saskaņas" līdera Nila Ušakova ievēlēšanas Eiropas Parlamentā krievvalodīgie varētu sākt balsot par citām partijām, taču esot grūti piesaistīt viņus "Attīstībai/Par!" – neesot saprotams, kur meklēt šos vēlētājus.

Ziņu lente
0