"Embargo tikai latviešiem": Twitter apmeklētāji sajūsmā par lietuviešu attapību

CC BY-SA 3.0 / I, Xil / Caraway cheese (cropped image)Янов сыр, обязательный атрибут праздника Лиго
Янов сыр, обязательный атрибут праздника Лиго - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz Krievijas noteiktajām sankcijām, kas liedz daudzu pārtikas produktu ievešanu no Eiropas Savienības, Krievijas veikalos ieraudzīts pazīstamais lietuviešu siers Dziugas.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Šķiet, nekādas sankcijas nespēj apturēt nekādas sankcijas: litā tiek likti netikai apkārtceļi sankciju preču piegādei caur Baltkrieviju, bet arī citas metodes. Piemēram, Twitter lietotāji ieraudzījuši kādā lielveikalā Krievijā pazīstamo lietuviešu sieru Dziugas.

​​"Šķiet, embargo izpildās tikai [...] latviešiem. Krievijā, aš vai plaukti lūzt, no ES precēm, tikai, dokumentāli ievestām no meitas kompānijām Brazīlijā, Argentīnā, Gvatemalā u.t.t. Piemēram, mūsu kaimiņi leiši," ziņu par Krievijas lēmumu pagarināt pārtikas embargo pārpublicēja Twitter lietotājs Andris Pauls-Pāvuls un papildinājis to ar siera fotogrāfiju no Argentīnas.

Arī citi komentētāji sāka publicēt Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ražotu preču fotogrāfijas Krievijas lielveikalos. Tiesa, pārsvarā runa ir par saldumiem.

​"Krievu veikalu plauktos ir papilnam ar Laimas un Pūres saldumiem (kopā ar leišu un igauņu brendiem)," pastāstīja komentētājs kosmonauts.

​Taisnības labad atzīmēsim, ka Lietuvas uzņēmuma Dziugas vietnē sniegta plaša informācija par franšīzes iespējām, ko acīmredzot izmanto ne tikai Argentīnā, bet arī Armēnijā – tīmeklī sastopamas pircēju atsauksmes par Armēnijā ražotu sieru Dziugas.

Kaimiņu uzņēmību sociālo tīklu lietotāji novērtēja ne tikai siera un piena biznesā, bet arī autotransporta pārvadājumos – nesen starptautiskā pasažieru pārvadājumu kompānija Lux Express sāka regulārus reisus maršrutā Rīga-Birži-Daugavpils.

​"Lietuviešiem Biržu FB grupā cepiens – nesaprot, kas piepildīs tos smukos LuxExpress autobusus, kas trīs reizes dienā brauc no Biržiem uz Daugavpili un Rīgu. Naivie cilvēki nesaprot, ka tas viss dēļ Latvijas dīvainajiem likumiem, kas neļauj ārzemju autobusu pārvadātātājiem veikt reisus Latvijā," sarkastiski vēsta Nepareizais.

​"Malači leiši, ka izdomājuši šādu risinājumu," par kaimiņiem bija sajūsmā GaumīgsJoks. Savukārt cits komentētājs gan precizēja, ka runa ir par igauņu uzņēmumu.

​​"Viņi nesaprot, ka Latvijā ir tāds Andris Šķēle un Ainārs Šlesers, kuru dēļ nav normālas konkurences LV pasažieru autopārvadājumos, kas rezultējas diezgan likumsakarīga estiņu diezgan pragmatiskā risinājumā šai problēmai," – atzīmēja komentētājs ar lietotājvārdu Pus4rāpus no rīta.

Молоко на фермерском хозяйстве  - Sputnik Latvija
Krievija ir līdzās, bet pārdot nevar: zemnieki vēlas palielināt likmes

Atgādināsim, ka šī gada martā plašu atbalsi guva Lietuvas premjerministra Sauļa Skverneļa drosmīgais izteikums, kurš, tiekoties ar vēlētājiem teica, ka latvieši lietuviešiem nav brāļi, bet gan konkurenti.

Pats Skvernelis mazliet vēlāk Facebook paziņoja, ka citāts nav precīzs un pārmeta medijiem tendenciozu attieksmi un vēlmi sastrīdēt kaimiņvalstis.

Taču Lietuvjas prezidente Daļa Grībauskaite bija spiesta taisnoties par Ministru prezidenta vārdiem. Viņa norādīja, ka politiķis sagādājis Lietuvai pasaules mēroga kaunu. "No premjera puses nepieciešamas īpašas spējas, lai sagādātu tik lielu starptautisku kaunu," viņa komentēja.

Ziņu lente
0