EPPA pilnībā apstiprinājusi Krievijas delegācijas pilnvaras

© Sputnik / Доминик Бутен / Pāriet pie mediju bankasЗдание Совета Европы в Страсбурге
Здание Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EPPA pieņēmusi rezolūciju, kurā apstiprinājusi Krievijas delegācijas pilnvaras pilnā apjomā.

RĪGA, 26. jūnijs - Sputnik. EPPA pieņēmusi rezolūciju, kurā apstiprinājusi Krievijas delegācijas pilnvaras pilnā apjomā, vēsta RIA Novosti.

Pieņemtajā dokumentā EPPA aicināja Maskavu izpildīt visas rekomentācijas, kas iekļautas 2014. un 2015.gada rezolūcijās.

Дворец Европы в Страсбурге, где проходят заседания ПАСЕ - Sputnik Latvija
Politika
Vienbalsīgi pret Krieviju: Ukrainu un Gruziju EPPA atbalstīja tikai Baltija

Tāpat rezolūcijā norādīts, ka "Krievijas delegācijas pienākums ir bez tālākas vilcināšanās atgriezties pie sadarbības ar Monitoringa komiteju un visām pārējām Asamblejas komitejām un sākt konstruktīvu dialogu par savu saistību izpildi".

Turklāt "Asambleja aicināja Krievijas valdību atbrīvot 24 Ukrainas jūrniekus", kuri tika aizturēti pēc robežas pārkāpuma pērnā gada novembrī. Tāpat EPPA aicināja "nekavējoties samaksāt visas iemaksas, kas pienākas Eiropas Padomes budžetā".

Diskusijas gaitā dokumentā tika iekļauts viens grozījums, saskaņā ar kuru EPPA aicina Maskavu "sadarboties ar cilvēktiesību monitoringa iestādēm, tostarp pilnā apjomā un nekavējot piekļuvi visiem objektiem, kuros Krievija veic operācijas".

Зимняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Politika
Brūk visa sankciju arhitektūra: Ukraina atsaukusi savu vēstnieku Eiropas Padomē

Asambleja cer, ka "tās skaidrais dialoga piedāvājums būs savstarpējs un novedīs pie konkrētiem rezultātiem". Tāpat dokumentā ierosināts tuvākajā laikā, taču ne vēlāk kā līdz 2020.gada aprīļa sesijai iesniegt pārskatu Monitoringa komitejai par Krievijas saistību izpildi.

Aģentūras RIA Novosti korespondents informēja, ka tūlīt pēc rezolūcijas pieņemšanas Ukrainas delegācija izgāja zāles centrā un nolasīja nelielu paziņojumu bez mikrofona.

Cita starpā Ukrainas deputāts Aleksejs Gončarenko paziņoja, ka delegācija atsakās piedalīties Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas jūnija sesijā.

Ziņu lente
0