Junkers ierosinājis nemainīt Eiropas komisārus

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер на саммите ЕС в Брюсселе
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер на саммите ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisāru novēlota maiņa izmaksātu miljonu eiro par katru posteni, tāpēc Žans Klods Junkers iesaka dažus mēnešus iztikt bez viņiem.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers ierosinājis nemeklēt speciālistus, kuri aizstās Eiropas Parlamentā ievēlētos komisārus, vēsta Politico.

"Vakances, kas parādījušās Eiropas Komisijā Andrusa Ansipa un Korīnas Krecu atkāpšanās dēļ, iespējams, netiks aizpildītas," teikts politiķa ieteikumā Eiropas Padomei.

Saskaņā ar ES diplomātu ziņām, šis dokuments sastādīts arī EK viceprezidenta un likuma varas un pamattiesību komisāra Fransa Timmermaņa vārdā, taču viņš vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu par savu pozīciju.

Валдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Eiropai Valdis vajadzīgs: Junkers nopriecājās par Dombrovska atgriešanos

ES līgumi paredz, ka Eiropas Padomei nāksies vienbalsīgi nolemt, vai šie posteņi paliks neaizņemti. Citiem vārdiem sakot, Igaunija un Rumānija var zaudēt savus pārstāvjus Eiropas Komisijā. Lēmums jāpieņem ātri – ja komisāri vēlas kļūt par EP deputātiem, viņiem jāatkāpjas no amata līdz 1.jūlijam. Pie tam A.Ansips un K.Krecu jau informēja, ka vēlas strādāt Eiropas Parlamentā (Igaunijas valdība komisāra amatam izvirzījusi Centriskās partijas valdes locekli Kadriju Simsoni).

Vēl divi komisāri, kuri uzvarēja vēlēšanās Eiropas Parlamentā – EK viceprezidents Valdis Dombrovskis un viņa kolēģe Marija Gabriela no Bulgārijas – jau paziņoja Junkeram, ka paliks Eiropas komisijā (Dombrovskis lēmumu pieņēma iepriekš – vēstulē 12.jūnijā Rumānijas premjerministrei Viorikai Dancilai Junkers norādīja, ka abi "paziņoja man, ka nolēmuši palikt").

Nesen intervijā Junkers paskaidroja, ka tik vēla Eiropas komisāru nomaiņa izmaksātu miljonu eiro par katru posteni: šajā summā iekļauta komisāra alga, pensija, komandējumu izmaksas un biroja uzturēšana.

Ziņu lente
0