Lietuvas GKS helikoptera ekipāža izglāba cilvēkus Baltijas jūrā

© Foto : Lietuvos kariuomenėСпасательная операция на Балтийском море
Спасательная операция на Балтийском море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi astoņi grimstošās jahtas pasažieri un ekipāžas locekļi tika izglābti un nogādāti Klaipēdā.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Lietuvas GKS AS-365 Dauphin helikoptera ekipāža izglāba cilvēkus Baltijas jūrā, vēsta Sputnik Lietuva.

Aizvakar Jūras glābšanas koordinēšanas centrs saņēma lūgumu pēc palīdzības no jahtas, kura, saskaņā ar provizoriskajiem datiem, atradās 50 kilometrus uz dienvidrietumiem no Klaipēdas ostas. Uz jahtas klāja atradās astoņi cilvēki, viņus visus evakuēja uz tuvāko prāmi.

Sukhoi Superjet - Sputnik Latvija
Aviācijas eksperts komentēja lidmašīnas Sukhoi Superjet 100 ekipāžas rīcību

Lietuvas GKS dežurējošais glābējs un mediķis izvērtēja izglābto cilvēku stāvokli. Viens no viņiem ar helikopteri tika nogādāts Klaipēdas slimnīcā, pārējie ar prāmi atgriezās Klaipēdā.

Baltijas valstu karavīriem ik pa laikam nākas uzstāties glābēju lomā uz ūdens. Tā, piemēram, pirms dažiem gadiem Latvijas JKS kuģa patruļa un GKS helikopters izglāba cilvēkus no grimstošas jahtas, kura devās no Stokholmas uz Enguri un katastrofas brīdī atradās aptuveni 20 jūras jūdžu attālumā no Latvijas piekrastes.

Pērn, kad Baltijas jūrā aizdegās pasažieru prāmis, cilvēkiem arī palīgā piesteidzās Lietuvas GKS un valsts JKS dežurējošais kuģis.

Ziņu lente
0