Lapsa par Vējoni: viņš nav padarījis mūsu dzīvi labāku

© Sputnik / Sergey MelkonovВ преддверии праздника Лиго на Домской площади открылся Травяной рынок. Раймондс Вейонис с супругой Иветой Вейоне
В преддверии праздника Лиго на Домской площади открылся Травяной рынок. Раймондс Вейонис с супругой Иветой Вейоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists nav spējis atminēties vairāk nekā vienu nozīmīgu lietu, ko Vējonis izdarījis būdams Latvijas prezidents.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Kad Raimonds Vējonis būs pametis prezidenta krēslu, diez vai Latvijas iedzīvotāji atcerēsies viņu kā valsts vadītāju, kurš padarījis mūsu dzīvi labāku, pateica žurnālists Lato Lapsa radio Baltkom ēterā.

"Raimonda Vējoņa pilnvaras tuvojas beigām, un katrs jūsu klausītājs var pats mēģināt atcerēties kaut ko labu, ko šis prezidents ir izdarījis valsts, sabiedrības labā," paziņoja Lapsa.

Ламберто Заньер — итальянский дипломат, бывший генеральный секретарь ОБСЕ - Sputnik Latvija
EDSO komisārs novērtējis izglītības sistēmas reformu Latvijā

Pēc žurnālista sacītā, pats viņš nevarot atcerēties vairāk nekā vienu nozīmīgu Vējoņa darbu, viņa prezidentūras laikā Latvijā.

"Ja man vaicātu, es tā uzreiz arī neatcerētos… Nu labi, atšķirībā no Vairas Vīķes-Freibergas, neatgrieza atpakaļ Saeimā likumu par VDK maisiem. Bet otrā vai trešā labā lieta?" pateica Lapsa.

Pēc viņa domām, pat vienkārši Vējoņa sacītajā neviens nav ieklausījies.

"Viss, ko viņš darījis, bija tik neveikli un nesagatavoti. Viņš izteicās sakarā ar iniciatīvu par prezidenta tautas vēlēšanām, taču ne ar vienu nepakonsultējās… Kad jūs kaut ko sakāt, jūsos vai nu ieklausās un māj ar galvu, vai arī visi izsmej. Vējonim tika otrais variants," paziņoja Lapsa.

Savā atvadu runā Saeimā pats Vējonis pateica, ka viņa galvenā prioritāte bija Latvijas drošība, kā arī vērsās pie deputātiem ar lūgumu pielikt punktu lietās, kuras viņš uzskata par svarīgām.

Избранный президент Литвы Гитанас Науседа - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidents ir gatavs sniegt interviju krievu valodā, Latvijas prezidents – nav

"Ir jābeidz bērnus ievietot bērnunamos. Katram bērnam ir jāaug ģimenē. Mēs varam bērniem, jau piedzimstot, piešķirt Latvijas pilsonību. Mums ir jānodrošina visiem bērniem vienlīdzīgas iespējas iegūt izglītību latviešu valodā un veidot pilnvērtīgu nākotni Latvijā," uzsvēra prezidents.

Kā jau iepriekš ziņots, 8. jūlijā, Saeimas darba vasaras pārtraukuma laikā, tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā Egils Levits teiks svinīgo zvērestu, lai oficiāli iestātos Latvijas prezidenta amatā. Ar to beigsies esošā valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pilnvaru termiņš.

Ziņu lente
0