Meitenīte no Krimas vērsās pie Zeļenska ar lūgumu atbrīvot viņas tēvu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sevastopoles iedzīvotājs Stepans Rezuņiks, saskaņā ar Ukrainas spēkvienību datiem, tika aizturēts jūnija sākumā, šķērsojot valsts robežu kontrolpunktā "Kalančak" Hersonas apgabalā, Ukrainā.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Septiņus gadus vecā Varvara Rezuņika ierakstīja uzrunas video Ukrainas prezidentam Vladimiram Zeļenskim ar lūgumu atbrīvot viņas tēvu, kuru Ukrainā tur aizdomās par piedalīšanos Krimas tautas zemessardzē, vēsta RIA Novosti.

Sevastopoles iedzīvotājs Stepans Rezuņiks, saskaņā ar Ukrainas spēkvienību datiem, tika aizturēts jūnija sākumā, šķērsojot valsts robežu kontrolpunktā "Kalančak" Hersonas apgabalā, Ukrainā. Vīrieti tur aizdomās par dalību Krimas tautas zemessardzē 2014. gadā, kura bija atbildīga par kārtību sabiedrībā "Krimas pavasara" laikā, kuras laikā notika Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā. Viņam draud līdz pat astoņiem gadiem cietumsoda.

Съезд партии Слуга народа в Киеве - Sputnik Latvija
Radas deputāts: Zeļenskis ved Ukrainu pie katastrofas

"Vladimir Aleksandrovič, mani sauc Varvara. Esmu no Sevastopoles. Manu tēti arestēja Ukrainā. Es jūs ļoti lūdzu atgriezt tēti mējās. Man tētis ir labs. Viņš vienkārši visiem vienmēr palīdzēja," saka ar asarām acīs Varvara video uzrunā Ukrainas prezidentam Vladimiram Zeļenskim. Uzrunas video ir RIA Novosti rīcībā.

Turklāt meitenīte uzrunāja arī Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Cienījamais Vladimir Vladimirovič, mani sauc Varvara. Lūdzu palīdzēt manam tētim. Viņu arestēja Ukrainā un vēlas šķirt mūs uz ilgu laiku. Mans tētis ir labs, viņš visiem palīdzēja. Lūdzu jūs, atgrieziet tēti mājās," saka Varvara.

Stepanam Rezuņikam Sevastopolē palika sieva Irina, septiņus gadus vecā meita Varvara un deviņus mēnešus vecais dēls Ivans.

Savukārt Irina Rezuņika komentārā RIA Novosti paziņoja, ka viņi ar vīru nodarbojās tikai un vienīgi ar brīvprātīgo darbu, kā arī vāca humanitāro palīdzību.

Rezuņika uzsvēra, ka Ukrainas spēkvienības kā pierādījumu izmanto viņas vīra fotogrāfijas, kurš aizraujas ar vēstures kauju rekonstrukciju, militārajā formastērpā ar Georga lentīti, kā arī goda raksta fotogrāfiju "Par aktīvu dalību Sevastopoles pilsētas aizsardzības kaujas uzdevumu izpildē nacionālās aizsardzības spēku sastāvā".

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Zeļenska partija iepazīstinājusi ar "varas atiestatīšanas" programmu Ukrainā

"Stepans vienmēr palīdzējis cilvēkiem, bērnunamiem, vecmāmiņām, veterāniem, slimniekiem, mazturīgiem. Mūsu ģimene nodarbojas ar brīvprātīgu palīdzības sniegšanu jau vairāk nekā deviņus gadus. Šobrīd mana vīram Hersonas pilsētas tiesa piemērojusi soda mēru apcietinājuma veidā līdz 20. jūlijam. Ukrainas varasiestādes cenšas viņu sodīt par savu likumīgo tiesību un brīvību aizstāvēšanu, kā arī par patriotisma jūtu izrādīšanu un gatavību aizstāvēt intereses un nostāties Sevastopoles un visas Krimas aizstāvībā," pateica RIA Novosti Irina Rezuņika.

Viņa uzsver, ka viņai pats personīgi esot piezvanījis Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs un apsolījis sniegt vispusīgu atbalstu.

Rezuņika norāda, ka viņas vīrs ir aizturēts tikai un vienīgi politisku motīvu dēļ, viņa pārvietošanās brīvība ir ierobežota, tiek rupji pārkāptas viņa likumīgās tiesības un intereses. "Pret manu vīru pielietu fiziska un psiholoģiska rakstura ietekmes pasākumus," pateica Rezuņika.

Ziņu lente
0