Makrons pasniedza Eltonam Džonam Francijas augstāko godalgu

© AP Photo / Jeff ChristensenМузыкант Элтон Джон во время своего концерта в Нью-Йорке в Madison Square Garden
Музыкант Элтон Джон во время своего концерта в Нью-Йорке в Madison Square Garden - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā Francijas prezidents un slavenais mūziķis aicināja visu pasauli turpināt cīņu pret AIDS visā pasaulē.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons pasniedza britu mūziķim Eltonam Džonam Francijas Goda Leģiona ordeni, vēsta Sputnik Gruzija.

Francijas prezidents un britu mūziķis izgāja Elizejas pils pagalmā, Goda Leģiona ordenis tika piestiprināts Eltona Džona uzvalkam. Viņu uzstāšanās video publicēts Makrona Twitter mikroblogā.

"Man ir ļoti liela mīlas saikne ar Franciju. Man šeit ir māja, vienmēr esmu mīlējis atbraukt uz šejieni, es mīlu franču kultūru, franču dzīves stilu un franču tautu. Un tā kā esmu mūziķis, šīs godalgas saņemšana mūzikas festivāla dienā dara to vēl īpašāku (man – red.)," pateica mūziķis.

Eltons Džons piebilda, ka cīņa pret AIDS, līdzīgi mūzikai, ir viņa kaisle jau daudzus gadus un atgādina par cilvēka gara neparasto spēku.

Švarcenegers kļuvis par Goda Leģiona ordeņa komandoru - Sputnik Latvija
Video
Švarcenegers kļuvis par Goda Leģiona ordeņa komandoru

Arī Makrons uzstājās ar aicinājumu cīnīties pret AIDS, turpināt finansēt pētījumus un ārstēšanu, lai būtu iespējams palīdzēt katram cilvēkam. Viņš piebilda, ka šodien godalgu saņēmis "tas, kurš izveidojis unikālu fondu, kas savācis vairāk nekā 450 miljonus eiro AIDS apkarošanai".

"Pirms pieciem gadiem Francija kopā ar citām valstīm veica savu ieguldījumu starptautiska fonda tapšanā tieši AIDS, tuberkulozes un malārijas apkarošanai, jo visur pasaulē AIDS, tuberkuloze un malārija pārņem miljoniem cilvēku," paziņoja Makrons.

Pēc viņa sacītā, "pateicoties starptautiskās sabiedrības dalībai, ir izdevies izglābt, sniegt palīdzību 27 miljoniem cilvēku". Makrons norādīja, ka nākamo trīs gadu laikā no šīm slimībām ir jāizglābj 16 miljoni cilvēku visā pasaulē. Tāpat prezidents uzsvēra nepieciešamību savākt vairāk nekā 13 miljardus eiro 110 dienu garumā līdz samitam, kurš notiks Lionā.

Ziņu lente
0