ASV piedāvā jaunu veidu, kā samazināt Eiropas "atkarību" no Krievijas

© Kaitseväe PeastaapТанк Abrams на параде в Таллинне
Танк Abrams на параде в Таллинне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar attiecīgu likumprojektu uzstājās kongresmenis Eliots Engels.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. ASV Kongresā piedāvāja izsniegt NATO Austrumeiropas dalībvalstīm kredītus ar mērķi samazināt to "atkarību" no Maskavas. Ar attiecīgu likumprojektu uzstājās kongresmenis Eliots Engels, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT.

Разрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Labs biznesa projekts: 15 gadu laikā NATO izsūknējusi no Latvijas 5 miljardus eiro

Dokumentā tiek paziņots, ka daudzi ASV alianses sabiedrotie tupina izmantot padomju ieročus, kas liek tiem iegādāties no Maskavas šīs tehnikas rezerves daļas, savukārt finanšu iespēju iegādāties jaunus ieročus šīm valstīm nav.

Turklāt dokumentā ir teikts, ka tas negatīvi ietekmē to mijiedarbību ar ASV tehniku un rada grūtības amerikāņu karavīriem. Tāpat tiek norādīts, ka ASV ir jāpalīdz alianses sabiedrotajiem "agresīvās" Krievijas atgriešanās dēļ.

Likumprojektā tiek minētas valstis, kuras iestājās NATO pēc 1999. gada 1. marta. Šiem kritērijiem atbilst tādas valstis, kā Albānija, Bulgārija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Horvātija, Melnkalne, Čehija un Igaunija.

Likumprojekta atbalstīšanas gadījumā kredīts tiks piešķirts ne ilgāk kā uz 12 gadiem, turklāt finanšu atbalsts tiks piešķirts tikai pēc ASV valsts sekretāra apstiprinājuma, ka konkrētais alianses loceklis grasās paaugstināt militāros izdevumus līdz 2% no IKP, kā arī atbalsta "demokrātijas vērtības".

Ziņu lente
0