QS jaunajā reitingā Latvijas augstskolas izrādījušās labākās Baltijas valstīs

© Sputnik / Sergey MelkonovГлавное здание Латвийского университета
Главное здание Латвийского университета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reitingā iekļuvušas divas augstskolas: Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Pasaules labāko augstskolu jaunajā reitingā QS World University Rankings iekļautas divas Latvijas augstskolas.

QS Quacquarelli Symonds sastāda universitāšu reitingu kopš 2004. gada, šajā gadā tika publicēts arī labāko pasaules universitāšu pirmais reitings QS World University Rankings. Kopš tā laika reitingi QS kļuvuši par populārāko salīdzinošo datu avotu pasaulē.

Pirmās četras vietas reitingā ieņēmušas ASV augstskolas – Masačūsetsas tehnoloģiskais institūts, Stenforda universitāte, Kalifornijas universitātē Lonsandželosā un Hārvarda. Par labākajām augstskolām Eiropā atzītas britu Kembridža (7.vieta) un Oksforda (10.vieta).

Девушка в библиотеке - Sputnik Latvija
Latvijas populārākā augstskola: abiturienti iesnieguši iestāšanās pieteikumus

No Latvijas sarakstā iekļuvusi Latvijas Universitāte (251-300) un Rīgas Tehniskā universitāte (301-500), pie tam RTU atzīmēta arī ar piecām reitinga zvaigznēm.

No Igaunijas augstskolām reitingā iekļuvusi Tartu universitāte (301-500) un Tallinas tehniskais institūts (301-500), no Lietuvas augstskolām – Ģedimina vārdā nosauktā Viļņas tehniskā universitāte un Vītauta Lielā universitāte (visas trīs augstskolas – 301-500).

2020. gada reitingā iekļautas arī 25 Krievijas augstskolas. Lomonosova vārdā nosauktā Maskavas valsts universitāte ieņēmusi 84.vietu un ierindojusies TOP-100.

Reitingā ir tikai viena Ukrainas augstskola – Tarasa Ševčenko vārdā nosauktā Kijevas nacionālā universitāte (301-500).

Ziņu lente
0