Video

Latvijas ieņemšana no jūras: NATO lepojas ar desanta izsēdināšanas kadriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO publicējusi videoierakstus no mācībām Baltops, kuros 400 jūras kājnieki pilnā kaujas ekipējumā ar ieročiem un tehniku izsēžas pludmalē Lilastē un dodas dziļāk Latvijas teritorijā.

Četri simti spāņu jūras kājnieku mācībās Baltops izspēlēja izsēšanos Latvijas piekrastē. Videoierakstā, ko publicējusi alianse, atainots, kā jūras kājnieki kuģos tuvojas sauszemei, pēc tam ar dažādiem paņēmieniem nokļūst līdz krastam un dodas tālāk Latvijas teritorijas dziļumā. Kareivji izsēdās pilnā amunīcijā ar kaujas ieročiem. Līdz ar viņiem krastā tika nogādāta militārā tehnika.

Выход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений Запад-2017 - Sputnik Latvija
NATO mācības Baltops 2019 notiek Krievijas Baltijas jūras flotes uzraudzībā

Alianse paziņoja, ka desanta operācija Latvijā dāvā tās dalībniekiem iespēju patrenēties sarežģītajā mākslā – sauszemes spēku izvēršanā no jūras. Vērienīgie manevri sākās Baltijā pagājušās nedēļas sākumā un ilgs līdz 21. jūnijam. Treniņos iesaistīti 8,6 tūkstoši karavīru no 18 valstīm – NATO dalībvalstīm un partneriem. Tajās izmantoto 50 kuģi un 40 lidmašīnas. Ziemeļatlantijas bloka vadība apgalvo, ka mācības "Baltops 2019" "nav vērstas ne pret vienu.

NATO pēc Latvijas lūguma sakarā ar it kā augošo Krievijas militāro agresiju dislocējusi republikas teritorijā daudznacionālo bataljonu – vairāk nekā 1,4 tūkstošus kareivju.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atgādināja, ka mācību laikā Austrumeiropā NATO karavīru skaits pieaug līdz 40-60 tūkstošiem. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nevienā pasaules reģionā, un NATO tas ir labi zināms. Taču alianse, aizbildinoties ar "Krievijas agresijas" izdomāto ieganstu, savelk bruņotos spēkus un tehniku pie Krievijas robežām. Ņemot vērā alianses darbības, Krievija ir spiesta spert adekvātus atbildes soļus savas drošības apsvērumu dēļ.

Ziņu lente
0