Donalds Tramps nomainījis Pentagona vadītāju

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps informēja, ka iepriekšējais aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Patriks Šanahans nolēmis veltīt vairāk laika ģimenei.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka par jauno aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju kļūs Marks Espers, vēsta RIA Novosti.

Šo informāciju viņš sniedzis savā lapā Twitter.

"Aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Patriks Šanahans, kurš paveicis lielisku darbu, nolēmis neturpināt apstiprināšanas procesu (Senātā – red.), lai veltītu vairāk laika ģimenei. Pateicos Petam par teicamo darbu un par jauno aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju iecelšu Sauszemes spēku ministru Marku Esperu," uzrakstīja Tramps.

Prezidents piebilda, ka pazīst Esperu un nešaubās, ka viņš "lieliski tiks galā".

Iepriekš Espers vadīja Sauszemes spēkus. Pirms tam – aizsardzības korporācijas Rautheon viceprezidents, vecākais līdzstrādnieks Senāta aparātā, vadīja konservatīvo ekspertu centru Heritage Foundation.

Pets Šanahans kļuva par aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju 2019.gada sākumā. Pirms iecelšanas šajā postenī viņš bija aizsardzības ministra vietnieks. Agrāk – ieņēma korporācijas Boeing vecākā viceprezidenta posteni, kur strādāja gan pie civilajiem, gan militārajiem projektiem. Piemēram, viņš bija atbildīgs par dažām pretgaisa aizsardzības sistēmām un lāzera iekārtām.

Ziņu lente
0