Donalds Tramps apsolījis sākt nelegālo imigrantu masveida deportāciju

© AFP 2023 / Jim WatsonПрезидент США Дональд Трамп во время посадки в самолет
Президент США Дональд Трамп во время посадки в самолет  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents informēja, ka nākamnedēļ ASV imigrācijas un muitas policija sāks nelegālo imigrantu deportāciju.

RĪGA, 18. jūnijs - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka nākamnedēļ ASV sāks nelegālo imigrantu masveida deportāciju, vēsta RIA Novosti.

"Nākamnedēļ ASV imigrācijas un muitas policija sāks miljoniem nelegālo imigrantu deportāciju, kuri nelikumīgi iekļuvuši Savienotajās Valstīs. Viņi tiks izsūtīti tikpat ātri, kā ieradušies," pastāstīja Tramps savā lapā Twitter.

ASV prezidents nepaleiga garām iespēju izteikt pārmetumus saviem oponentiem – demokrātiem par bezdarbību imigrācijas kontroles jautājumā.

Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija
Nemaksā nodokļus un nokļūst verdzībā: Latvijā strādā gandrīz 20 tūkstoši nelegāļu

"Pateicoties saviem stingrajiem imigrācijas likumiem, Meksika veic ļoti labu darbu, lai apturētu cilvēkus, pirms viņi nokļūst pie mūsu dienvidu robežas. Gvatemala gatavojas parakstīt Vienošanos par "trešo drošo valsti". Vienīgie, kas neko nedara, ir demokrāti Kongresā," piezīmēja Savienoto Valstu vadītājs.

Iepriekš ASV prezidents informēja, ka pēc vienošanās ar Meksiku valstis sāks lielisku sadarbību, kāda nav pastāvējusi gadu desmitiem.

"Ilgus gadus Meksika neuzsāka sadarbību robežu jautājunos... bet tagad es esmu pārliecināts, it ipaši pēc vakarējās (8.jūnijā – red.) sarunas ar Meksikas prezidentu, ka viņi vēlēsies sadarboties un pienācīgi pildīt savu darbu," Tramps pastāstīja.

Viņš piebilsa, ka dažas nianses līgumā ar Meksiku tiks publiskotas "piemērotā laikā".

"Kopš šī brīža būs lieliska sadarbība Meksikas un ASV starpā, kāda nav bijusi gadu desmitiem. Jebkurā gadījumā, ja kaut kādu nezināmu iemeslu dēļ tās (sadarbības – red.) nebūs, mēs vienmēr varam atgriezties pie mūsu agrākās ļoti izdevīgās pozīcijas nodevu jomā. Taču es domāju, tas nebūs nepieciešams," atzīmēja Tramps.

Ziņu lente
0