Poļu desanta kuģis guvis sūci mācību Baltops gaitā

© REUTERS / INTS KALNINSВысадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года
Высадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas karakuģis Gniezno guvis apšuves bojājumus – tas saskrējies ar zemūdens objektu NATO organizēto mācibu Baltops laikā Baltijas jūrā.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Polijas Jūras spēku desanta kuģis Gniezno guvis sūci desanta operācijas gaitā pie Lietuvas krastiem, kas noritēja NATO mācību "Baltops 2019" ietvaros, vēsta portāls polsatnews.pl, atsaucoties uz Polijas JS krasta apsardzes 8.flotiles preses sekretāra Gžegoža Levandovska teikto.

Incidents noticis svētdien, 16.jūnijā Palangas apkaimē. Operācijas gaitā NATO un alianses partnertu spēki izspēlēja jūras desanta izsēdināšanu piekrastes zonā. Polijas kuģis piekrastes zonā uzdūrās zemūdens objektam – rezultātā tika bojāta korpusa apšuve kuģa vidusdaļā, un tilpnē ieplūda ūdens.

​Neskatoties uz incidentu, Polijas kuģis saglabāja peldspēju. Pašreizējie dati liecina, ka tas pārvietojas uz Polijas ostu Gdiņā.

Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Krievijas Su-27 pārtvēris ASV un Zviedrijas lidmašīnas virs Baltijas jūras

Operācijā Palangā piedalījās jūras kājnieki no Lielbritānijas, ASV, Portugāles, kā arī Polijas. Tajā bija iesaistīti desanta kuģi Gniezno un USS Fort Mchenry, aviācijas atbalstu sniedza spāņu lidmašīnas AV-8B, britu un amerikāņu helikopteri Merlin, Sea King un Black Hawk. Lietuvas KS kuģi Selis, Aukstaitis un glābšanas kuģis Sakiai operācijā pildīja rajona apsardzes funkcijas.

Kopumā mācībās Baltops, kas norit Baltijas jūras reģionā no 9. līdz 21. jūnijam piedalās vairāk nekā 8 tūkstoši dažādu valstu bruņoto spēku pārstāvju, 50 karakuģi un 40 lidaparāti no 16 NATO valstīm un divām bloka partnervalstīm.

Baltops ir ikgadējas jūras mācības, kas notiek ASV vadībā. To galvenais mērķis – nostiprināt spēkus, kas nepieciešami atbildei krīzes situācijās un reģiona stabilitātes koordinācijai, miera un drošības veicināšana Baltijas jūras reģionā.

Ziņu lente
0