Briedis atgriežas: Glovacka nokautēšana trešajā raundā

© Sputnik / Sergey MelkonovПолуфинал Всемирной боксерской суперсерии в Риге. Майрис Бриедис (Латвия) против Кшиштофа Гловацкого (Польша)
Полуфинал Всемирной боксерской суперсерии в Риге. Майрис Бриедис (Латвия) против Кшиштофа Гловацкого (Польша) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenākais Latvijas profesionālais bokseris Mairis Briedis guva skaistu un spilgtu uzvaru Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā, nokautējot Rīgā poli Kšištofu Glovacki

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Pirms cīņas tika saņemts negaidīts paziņojums no Pasaules boksa padomes (WBC) vadītāja Maurisio Suleimana, kurā viņš darīja zināmu, ka Briedis un Glovackis čempiona jostu pēc viņa organizācijas versijas sestdien, 15. jūnijā, neizspēlēs. Tādējādi, uz Latvijas un Polijas boksera strīda kārts palika tika WBO versijas josta pirmajā smagsvarā (līdz 90,7 kg), kā arī ceļojums uz WBSS finālu.

Abu bokseru izredzes pirms tikšanās aci pret aci tika vērtētas aptuveni līdzīgi. Trīsdesmit četrus gadus vecais Briedis 26 cīņās guva 25 uzvaras (18 – ar nokautu), 32 gadus vecais Glovackis uzvarēja 31 ciņu no 32 un 19 reizes pabeidza tās priekšlaicīgi. Savus vienīgos zaudējumus profesionālajā ringā abi cieta no ukraiņu boksera Aleksandra Usika – WBSS pirmās sezonas čempiona pirmajā smagsvarā un vēsturē pirmā Mohameda Ali trofejas ieguvēja.

Открытая тренировка Александра Усика и Майриса Бриедиса в торговом центре Domina Shopping - Sputnik Latvija
Rīga pretendē uz WBSS pusfinālu: Briedis pret Glovacki

Brieža un Glovacka cīņa sākās ar izlūkošanu. Pirmā raunda garumā katrs no viņiem trāpīja pa reizei, taču ar to viss arī beidzās. Lielākoties notika taktiska spēle.

Pavisam savādāk izskatījās otrais raunds. Vienā no epizodēm polis iesita latvietim pa pakausi, kas ļoti nepatika Mairim, un viņš atsita ar elkoni, trāpot Kšištofam pa žokli. Polis šajā situācijā nospēlēja nedaudz teatrāli, nokrītot un aizsedzot galvu ar cimdiem. Taču tā kā Maira pārkāpums bijis acīmredzams, tiesneši atņēma latviešu bokserim vienu punktu. Un tas brīdis kļuva par izšķirošu cīņā. Briedi tik ļoti uzkurināja šis incidents, ka viņš vienkārši uzglūnēja polim ar sitienu krusu un drīz aizsūtīja viņu nokdaunā.

"Arēna Rīga" tribīnes vienkārši iekaucās aiz sajūsmas, cīņas grāds neiespējami pacēlās, un tiesnesis pat nesadzirdēja gongu par raunda beigām, uzreiz pēc kura Glovackis atkal izrādījās atkal uz ringa grīdas.

Trešā raunda debijā polis pacentās atgriezt iniciatīvu, veica vairāku tiešo triecienu kombināciju, taču Brieža atbildes sērija izrādījās vēl iespaidīgāka. Baigās Glovackis nogāzās uz kanvas. Viņš centās piecelties, viņu spēcīgi sašūpoja, un tiesnesis nolēma izbeigt cīņu. Brieža uzvara ar tehnisku nokautu.

Открытая тренировка Александра Усика и Майриса Бриедиса в торговом центре Domina Shopping - Sputnik Latvija
Top zināms Brieža pretinieks Maskavā

Jāatzīmē, ka pēdējo reizi Latvijas bokseris panāca priekšlaicīgu uzvaru 2016. gada oktobrī, jeb tieši pirms 31 mēneša. Priekos Briedis aicināja uzkāpt ringā savu sievu Jūliju, nostājās uz ceļa un izteica viņai piedāvājumu saderināties. Pāris jau sen dzīvo kopā, viņiem ir trīs kopīgi bērni, tagad pienācis laiks arī skaisti saderināties, nolēma Briedis.

Savukārt WBSS pirmajā smagsvarā otrās sezonas finālā Mairis Briedis tiksies ar kubieti Junjeru Dortikosu. Šī boksera cīņa pret amerikāni Endrjū Tabiti arī notika Rīgā tieši pirms Brieža un Glovacka cīņas.

Dortikoss uzreiz pārņēma iniciatīvu un vairākas reizes satricināja pirmajos raundos amerikāni. Sestajā raundā Tabiti pārsita kubietim uzaci, cīņa uz neilgu laiku tika apturēta, taču tika turpināta. Tālāk izlikās, ka Junjers sācis zaudēt spēkus, jo Endrjū arvien biežāk sāka izdoties sitieni un pietiekami jutami oponentam. Taču desmitajā raundā viss beidzās, kad sitienu apmaiņā amerikāņu bokseris nonāca prettriecienā žoklī un izrādījās smagā nokautā.

Ja Briedis izcīnīja WBO jostu, tad Dortikoss kļuvis par pasaules čempionu pēc IBF versijas. Tagad viņi tiksies Supersērijas finālā, kurš plānots šī gada rudenī. Uzvarētājs apvienos jostas, kļūs par Mohameda Ali trofejas ieguvēju un saņems 10 miljonus dolāru.

Ziņu lente
0