Valsts policija atradusi narkotikas 11 miljonu eiro vērtībā

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURI Наркотики
Наркотики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konfiscētās narkotikas nav īpaši izplatītas Latvijā un acīmredzot tika paredzētas pārdošanai Krievijā.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Valsts policija atklājusi noziedzīgu grupējumu, kura ieveda Latvijas teritorijā narkotikas, lai pēc tam nogādātu tās uz Krieviju, vēsta LSM.lv.

Janvārī likumsargu redzeslokā nonāca noziedzīga grupa, kura nodarbojās ar narkotisko vielu transportēšanu no Rietumeiropas valstīm uz Latviju. Pēc Valsts policijas pārstāvja Sanda Radziņa sacītā, narkotikas nonāca Latvijā slēptuvēs, kuras tika ierīkotas vieglās mašīnās.

Maijā RKP "Grebņeva" policisti aizturēja Krievijas pilsoni, un atklāja viņas mašīnas slēptuvē 33 kg hašiša. Tajā pašā dienā aizturēja arī divus citus grupējuma dalībniekus – Latvijas iedzīvotājus.

"Slēpņi bija izveidoti tā, lai, veicot uz ceļiem parastu pārbaudi vai muitas kontroles postenī, bez padziļinātas pārbaudes tos nevarētu atrast," pastāstīja Radziņš.

Noliktavās Rīgā un Latgalē konfiscēja narkotikas, kuru tirgus vērtība vērtējama 11,3 miljonu eiro apmērā. Policija norāda, ka konfiscētās narkotikas Latvijā nav sevišķi izplatītas. Acīmredzot tās tika paredzētas pārdošanai Krievijā.

"Izņemts 316 kilogrami hašiša, 125 kilogrami mefedrona, 20 kilogrami MDMA tablešu," paziņoja policijas pārstāvis.

Praktiski mēnesi policija nav ziņojusi sabiedrībai par notikušo, jo bija jāveic visi nepieciešamie izmeklēšanas procesi un jāpārliecinās, ka turpmākai lietas virzībai nekas netraucēs.

Ziņu lente
0