Lika nopirkt reņģes par 7000 rubļu kilogramā: kā igauņu kuģis pazvejoja KF ūdeņos

© Sputnik / Игорь ЗарембоКилька
Килька - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas kompānija ir gatava samaksāt 720 tūkstošus eiro drošības naudu par Krievijas robežsargu aizturēto kuģi, kurš nelikumīgi ķēra zivi KF ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Krievija ir gatava atbrīvot Roxen kuģi, kuru maijā aizturēja par zvejošanu KF ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, pēc drošības naudas segšanas 720 tūkstošu eiro apmērā, paziņoja ERR igauņu firmas Morobell valdes loceklis, kurai pieder kuģis.

"Par 7,5 tonnām noķerto zivju mums prasa drošības naudu 720 tūkstošu eiro apmērā," pateica Raivo Baums.

Pēc viņa sacītā, kompānija grasās samaksāt prasīto summu, kaut gan uzskata to par nepamatoti augstu.

Igauņu firmai Morobell piederošo kuģi Roxen, kurš kuģo ar Somijas karogu, 10. maijā aizturēja Krievijas robežsargi sakarā ar aizdomām par zvejniecības noteikumu pārkāpumiem. KF FDD paziņoja, ka uz Roxen klāja tika atrastas vairāk nekā 7,5 tonnas nelikumīgi nozvejotu zivju, zaudējumus provizoriski novērtēja 49 miljonu rubļu apmērā.

Menca. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kurp aizpeld zivis no Baltijas jūras

Uz klāja tika atrastas arī 340 tonnas iepriekš noķerto zivju atļautajā zvejošanas zonā. Kuģim bija jānodod loms Dānijā.

Pēc aizturēšanas kuģi pavadīja uz Kaļiņingradas jūras zvejas ostu.

Kuģa kapteinim izvirzīja apsūdzību nelikumīgā zvejniecībā. Kopā ar kapteini uz Roxen klāja atradās vēl četri komandas locekļi. Neviens no viņiem oficiāli nav aizturēts.

Formas Morobell valdes loceklis Raivo Baums iepriekš paziņoja, ka kuģis nokļuva KF ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā navigācijas kļūdas dēļ, un maluzvejniecība vai apzināta ielaušanās ekonomiskajos ūdeņos nav notikusi.

Ziņu lente
0