Politika

Vai Pūce vēlas nocelt Elksniņu: ko pārmet "Daugavpils ūdenim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms mēneša vides ministra Jura Pūces partija noslēdza līgumu ar Latgales partiju bijušā Daugavpils mēra vadībā, savukārt tagad VARAM parādījušās pretenzijas esošajam pilsētas mēram.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") pieprasīja Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam ("Saskaņa") paskaidrojumus sakarā ar iespējamiem pārkāpumiem pašvaldības uzņēmumā "Daugavpils ūdens" un par to, kas tika izdarīt to novēršanai, tiek ziņots VARAM mājaslapā.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Nevar rimties: ministrija atkal domā par Rīgas domes atlaišanu

Iepriekš tika izteiktas aizdomas par to, ka uzņēmums "Daugavpils ūdens" nelikumīgi iekārtoja atkritumu glabātuvi, piesārņoja visi, kā arī izmantoja "melno kasi".

Pūce vēlas pārliecināties, ka finansējums, ko uzņēmums saņēmis no Kohēzija fonda kanalizācijas un ūdensvadu sistēmas attīstības projektam Daugavpils mikrorajonā Judovka, tiek izmantots mērķtiecīgi. Elksniņam jāsniedz atskaite līdz 26. jūnijam.

Vietējai presei radušās aizdomas, ka šī prasība ir pirmais solis vēl viena "Saskaņas" mēra nocelšanai no posteņa: tieši pašvaldības priekšsēdētājs ir galvenais "Daugavpils ūdens" akcionārs un nes pilnu atbildību par uzņēmumā notiekošo.

Žurnālisti atcerējās, ka "Attīstībai/Par!" pirms mēneša noslēdza līgumu ar Latgales partiju, kuru vada bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Žurnālisti atcerējušies arī to, ka sūdzība par "Daugavpils ūdeni", kurš it kā veidojis kanalizācijas atkritumu un fekāliju glabātuves Daugavpils teritorijā, Valsts vides dienestam tika iesniegta jau februāra sākumā, turklāt pēc Elksniņa iniciatīvas.

"Pateicoties mūsu aktīviem iedzīvotājiem un sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts vides dienestu - mums izdevās atklāt dabas piesārņotājus, kuri ilgākā laika posmā pilsētas administratīvajā teritorijā raka ārā bedres un tajās apglabāja bīstamos sadzīves atkritumus (eļļas, dažreiz pat naftas produktus). Īpaši bēdīgi, ka šajās izdarībās ir iesaistīts pašvaldības uzņēmums "Daugavpils ūdens".

Jau šodien esmu nozīmējis veikt pārbaudi uzņēmumā. Visas atbildīgās personas tiks sauktas pie atbildības," februārī uzrakstīja mērs savā Facebook lapā.

Taču Latgales partija savā Facebook lapā toreiz arī paziņoja, ka fotogrāfijās no notikumu vietas attēlotas vienkārši slapjas smiltis.

"Izgāja vides dienesta pārbaudi. Secinājums – tās ir smiltis. Pagājušajā piektdienā kompānija Bior arī pabeidza savu pārbaudi. Taču deputāti informēja pilsētniekus, ka rezultāti būšot gatavi pēc 3-4 nedēļām. Labi, pagaidīsim! Taču rezultātus var uzminēt – tās ir slapjas (tāpēc tāda krāsa) smiltis no smilštverēm. Ierasts process, absolūti likumīgs, ir līgums ar pašvaldību, smiltis bez plēves, bez jebkādiem piemaisījumiem. Viss šis process mēram ir jauns – tāpēc arī izbrīna!" teikts partijas lapā.

Ziņu lente
0