Mediji vēsta par ASV bumbvedēju B-1B kritisko stāvokli

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasСтратегический бомбардировщик ВВС США B-1
Стратегический бомбардировщик ВВС США B-1 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
B-1B ir virsskaņas stratēģiskais bumbvedējs ar maināmu spārna ģeometriju, paredzēts pretinieka stratēģisko objektu iznīcināšanai ar kodolieročiem un konvencionālo bruņojumu.

RĪGA, 12. jūnijs – Sputnik. Patlaban cīņai gatavi ir tikai daži ASV Gaisa spēku stratēģiskie bumbvedēji B-1B Lancer, vēsta avīze Air Force Times, atsaucoties uz ASV Kongresa Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas datiem. Šī iemesla dēļ Pentagona iespējas izmantot uzbrukumam tālo aviāciju ir apdraudētas, atzīmēja izdevums.

Международные военные учения в Латвии - Sputnik Latvija
Business Insider nosaucis "spēcīgākos" NATO ieročus karam ar Krieviju

B-1B flotes bēdīgā stāvokļa iemesls ir lidmašīnu vecums – pēdējā lidmašīna izgatavota pirms 31 gada, kā arī lidaparātu apkopei nepieciešamo resursu trūkums. Viena no Kongresa apakškomitejām informē, ka situācija B-1B vienībās ir pasliktinājusies tiktāl, ka to ekipāžas cenšas pāriet pie citām lidmašīnām, jo trūkst lidaparātu treniņiem, vēsta RIA Novosti.

B-1B ir virsskaņas stratēģiskais bumbvedējs ar maināmu spārna ģeometriju, viens no ASV Gaisa spēkos izmantotajiem smagajiem bumbvedējiem. Tas paredzēts pretinieka stratēģisko objektu iznīcināšanai ar kodolieročiem un konvencionālo bruņojumu, kā arī atbalsta sniegšanai vispārējās nozīmes spēkiem. Tas izmantots ASV Gaisa spēku operācijās Kosovā, Afganistānā, Irākā un Sīrijā. Kopumā ASV spēku bruņojumā ir 62 šī tipa lidmašīnas.

Ziņu lente
0