Politika

Japānā notikusi G20 valstu finanšu ministru tikšanās

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Pāriet pie mediju bankasДевушка с рекламными проспектами в Токио, Япония
Девушка с рекламными проспектами в Токио, Япония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lielā divdesmitnieka" valstu amatpersonas tikās ASV un Ķīnas augošās konfrontācijas apstākļos ārējās tirdzniecības jomā.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Fukuokas pilsētā Japānā noslēgusies "Lielā divdesmitnieka" valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju tikšanās, vēsta aģentūra RIA Novosti.

"Lielā divdesmitnieka" valstu amatpersonas tikās ASV un Ķīnas augošās konfrontācijas apstākļos ārējās tirdzniecības jomā. Iepriekš preses konferencē Japānas finanšu ministrs Taro Aso pastāstīja, ka šīs spriedzes tālāka pastiprināšanās var kļūt par destabilizējošu faktoru pasaules ekonomikā un negatīvi ietekmēt tās plānoto izaugsmi.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Ķīna ieviesusi nodevas precēm no ASV

Japāna iekļāva dienas kārtībā medicīniskās apdrošināšanas problēmas jaunattīstības balstīs, kā arī nācijas novecošanas jautājumus, tās ietekmi ekonomikā, darba homā un darbspēka tirgū. Par vienu no svarīgākajām tēmām kļuva vispasaules IT kompāniju nodokļu aplikšanas problēma, kuru darbība saistīta ar datu (piemēram, mūzika, video utt.) pārdošanu un bieži uz to nav attiecināma starptautiskā nodokļu sistēma. Pašreizējā starptautiskā sistēma ir orientēta uz nodokļu aplikšanu atbilstoši fiziskā objekta – ofisa, rūpnīcas, uzņēmuma – atrašanās vietai. Tādējādi, neskatoties uz peļņas saņemšanu pēc pakalpojuma vai digitālās informācijas pārdošanas citā valstī, korporācija tajā nemaksā nodokļus. Savukārt, ja IT galvenā mītne atrodas valstī ar atvieglotu nodokļu sistēmu, pilnvērtīgus nodokļus no kompānijas nesaņem neviena valsts. Konkrētus pasākumus šajā jautājumā plānots izstrādāt jau nākamgad. Domājams, minēto kompāniju nodokļi tiks aprēķināti no to reklāmas un mārketinga izdevumiem katrā valstī, kā arī no lietotāju skaita aprēķina.

G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju tikšanās aizritēja Fukuokas pilsētā 8.-9.jūnijā. Saskaņā ar tās rezultātiem pieņemts kopējs paziņojums.

Ziņu lente
0