Politika

Boriss Džonsons pastāstījis, kādā gadījumā gatavs samaksāt ES par Brexit

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera posteņa kandidāts Boriss Džonsons pastāstīja, ka vēlas panākt vienošanos ar ES par Brexit, kas apmierinās Lielbritāniju.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera posteņa kandidāts, bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka neizmaksās Eiropas Savienībai "atkāpšanās naudu" par Brexit 39 miljardu sterliņu mārciņu (aptuveni 50 miljardi dolāru) apmērā līdz brīdim, kad tiks saskaņota vienošanās, kas apmierinās Lielbritāniju, vēsta RIA Novosti.

"Es domāju, mūsu draugiem un partneriem ir jāsaprot, ka nauda tiks ieturēt līdz brīdim, kad mums būs lielāka skaidrība par tālākajām darbībām. Vienmēr esmu uzskatījis, ka ir dīvaini tas, ka mums jāpiekrīt izmaksāt šo čeku kopumā, pirms mēs noslēgsim gala darījumu," paziņoja Džonsons intervijā izdevumam Sunday Times.

Politologs Armens Gasparjans - Sputnik Latvija
Politika
Armens Gasparjans: Donalds Tramps – Eiropas politikas elks

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pametusi Konservatīvās partijas līdera vietu – par to viņa piektdien paziņoja partijas vadošajai komitejai. Uz posteni pretendē vairāk nekā 10 kandidāti. Lielākās izredzes uz to ir bijušajam ārlietu ministram Borisam Džonsonam, pašreizējam ārlietu minsitram Džeremijam Hantam, bijušajam Brexit lietu ministram Dominikam Rābam. Meja palikusi premjera postenī līdz brīdim, kad tiks ievēlēts viņas pēcnācējs. Domājams, valdības jaunā vadītāja vārds noskaidrosies jūlija otrajā pusē.

Saskaņā ar 2016.gada referenduma rezultātiem Lielbritānija plānoja izstāties no ES 2019.gada 29.martā. Taču Terēza Meja vairākus mēnešus pūlējās panākt ar Briseli saskaņotā līguma apstiprināšanu parlamentā, taču politiķi to noraidīja. Lai novērstu izstāšanos no ES bez vienošanās Lielbritānija saņēmusi ES atļauju atlikti Brexit – tagad tai jānotiek 31.oktobrī.

Ziņu lente
0