Zinātnieki nosaukuši veidu, kā samazināt arteriālo spiedienu

© pixabayТонометр
Тонометр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skaitās, ka arteriālā spiediena normas robeža ir aptuveni 120/80 dzīvsudraba staba milimetru rajonā.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. "Neefektīvs", kā arī nepietiekams nakts miegs noved pie arteriālā spiediena rādījumu kāpuma, uzskata Arizona Universitātes zinātnieki, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz pētījuma preses relīzi mācību iestādes mājaslapā.

Kā teikts preses relīzē, pats pētījums parādīsies žurnālā Psychosomatic Medicine.

Российско-японский медицинский центр Саико в Хабаровске - Sputnik Latvija
Sievietes pārsvarā ignorē krūts vēža skrīningu

Pie šāda secinājuma zinātnieki nonākuši, veicot eksperimentu ar 300 cilvēku dalību vecumā no 21 līdz 70 gadiem, kuri nav sūdzējušies par sirdsdarbības problēmām. Dalībnieki divu dienu garumā nēsāja speciālu ierīci, kura mērīja viņu arteriālo spiedienu reizi 45 minūtēs. Naktī viņi vilka uz plaukstas locītavu ierīci, kura noteica miega fāžu "efektivitāti" un tā daudzumu.

Eksperimenta rezultātā noskaidrojās, ka tiem, kas gulējuši "sliktāk", nākamajā dienā paaugstinājās sistoliskais spiediens.

Skaitās, ka arteriālā spiediena normas robeža ir aptuveni 120/80 dzīvsudraba staba milimetru rajonā. Savukārt kā optimālo miega daudzumu mediķi sauc 6-9 stundas diennaktī.

Zinātnieki norāda, ka hronisks miega trūkums var novest pie hipertoniskās slimības attīstības, stresa un insulīna līmeņa samazināšanās. Lai izvairītos no iespējamām sekām, ja pastāv problēmas ar miegu, pētījuma autori iesaka aizkarināt logus nakts laikā un neturēt guļamistabā viedtālruņus un citu tehniku ar spilgtiem displejiem.

Ziņu lente
0