Rīgā Brasas tilta vietā varētu uzbūvēt jaunu – pēc četriem gadiem

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на Брасовском мосту в Риге
Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brasas ceļu pārvada stāvoklis lika Rīgas varasiestādēm aizdomāties par to, ka rekonstrukcijas vietā būtu jāuzbūvē jauns tilts.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Rīgā Brasas tilta vietā varētu tikt uzbūvēts jauns, ja šāds lēmums tiks pieņemts, projekts varētu tikt īstenots 2023. gadā, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs.

Pēc Burova sacītā, vēl ir paredzēts pieņemt lēmumu par to, vai jābūvē absolūti jauns tilts vai jāveic uzlabojumi esošajā projektā, līdz galam jautājumā tikšot ieviesta skaidrība līdz jūnija beigām. Jautājuma risināšanā piedalīsies Rīgas domes Satiksmes departaments un Latvijas Būvinženieru savienība.

Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Uz Zemitāna tilta sākušies remontdarbi

Ja tiks pieņemts lēmums būvēt jaunu tiltu, esošo Brasas tilta rekonstrukcijas līgumu nāksies lauzt. Pēc Burova sacītā, tādā gadījumā tilts tiks iekonservēts, un situācija ar tā drošību nemainīsies. Viņš piebilda, ka jauna tilta būvniecības gadījumā tiks traucēta tikai tramvaju satiksme.

Brasas tilta rekonstrukcija, saistībā ar kuru tika ieviesta transporta kustības ierobežojumi, sākās 24. aprīlī. Remontdarbus paredzēts veikt nesošajām konstrukcijām, ceļu segumam, tramvaju sliedēm, apgaismojumam un margām. Būvdarbu izmaksas sastādīs 10,87 miljonus eiro. Tika plānots, ka remontdarbi tiks pilnībā pabeigti līdz 2020. gada pavasarim. Darbus veic Lietuvas uzņēmums Kauno tiltai, kurš nodarbojas arī ar Deglava tilta remontu. Ja par lietderīgu tiks atzīts jauna tilta būvniecības variants, remontdarbiem jau iztērētie līdzekļi – un tie ir aptuveni 30 tūkstoši eiro – tiks pazaudēti, atzina Burovs.

Brasas ceļu pārvads tika uzbūvēts 1959. gadā, tā garums sastāda 116 metrus.

Ziņu lente
0