"Lido" varētu aiziet no Berlīnes

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр отдыха Lido на улице Краста
Центр отдыха Lido на улице Краста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd "Lido" veic partneru meklēšanas pārrunas Vācijā un turpina analizēt savas kļūdas.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums AS "Lido" varētu aiziet no Vācijas tirgus, paziņoja kompānijas padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons, raksta BB.lv.

2016. gada maijā "Lido" tīkls atvēra divus restorānus "Kirsons" Berlīnē, savukārt tā paša gada septembrī Ķirsons apgalvoja, ka tuvāko divu-trīs gadu laikā kompānija plāno atvērt Vācijas galvaspilsētā 15 restorānu tīklu.

Jau 2017. gadā Ķirsons atzinās, ka ienākot Vācijas tirgū, grupa "Lido" saskārās ar problēmām, tostarp tā dēļ, ka neņēma vērā Berlīnes cenu un nodokļu politiku – labāk būtu bijis uzsākt darbu Minhenē, Ķelnē vai Hamburgā.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Kirsons Berlin (@kirsons_berlin)

Šobrīd "Lido" ir divas ēstuves Berlīnē, un vienai no tām klājas salīdzinoši labi – kopš darba uzsākšanas tās apgrozījums dubultojies. Otrajā iestādē situācija ir slikta, un tā ir jāslēdz. Tāpat "Lido" ir cehs Berlīnē, kuru plāno pārcelt uz citu apdzīvotu vietu Vācijā.

Ķirsons norāda, ka Vācijā ir liela ēnu ekonomikas daļa - "no desmit cilvēkiem, kas atnāk pie mums strādāt, astoņi prasa samaksu "in cash" [skaidrā naudā]". Vācijā maksā lielus sociālos pabalstus, un cilvēki vēlas turpināt tos saņemt, vienlaikus piestrādājot neoficiāli.

Pēc Ķirsona sacītā, "Lido" šobrīd veic partneru meklēšanas pārrunas Vācijā. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, un kompānija turpina analizēt savas kļūdas.

Ziņu lente
0