Igaunija un Latvija apsprieda alkohola akcīzes

© Sputnik / Sergey MelkonovПивные бутылки на конвейере
Пивные бутылки на  конвейере - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd Latvijas valdība neizskata iespēju samazināt alkohola akcīzes nodokļa likmi, taču šis jautājums varētu tikt rosināts.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik. Igaunijas un Latvijas ārlietu ministri Urmass Reinsalu un Edgars Rinkēvičs pēc Baltijas jūras Valstu padomes sēdes beigām apsprieda abu valstu politiku alkohola akcīzes noteikšanā, vēsta BNN.

Igaunijas valdība nolēma samazināt akcīzes likmi gan stiprajiem, gan vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem par 25% no 2019. gada 1. jūlija, lai ierobežotu pierobežas tirdzniecību dienvidu robežā. Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs uzskata, ka ir jāizskata alkohola akcīzes nodokļa samazināšanas jautājums arī Latvijā.

Rinkēvičs un Reinsalu bija vienisprātis par to, ka abu valstu finanšu ministriem būtu jākonsultējas sakarā ar izmaiņām akcīzes nodoklī.

"Starp Latviju un Igauniju ir aktīva un daudzpusīga divpusējā sadarbība dažādos līmeņos un jomās. Šogad zīmīgs notikums būs Cēsu kauju simtgade, kuru kopīgi atzīmēsim jūnijā. Esam gandarīti, ka abu valstu starpā pastāv stabilas ekonomiskās attiecības. Mēs vēlamies turpināt ciešo ekonomisko sadarbību arī turpmāk. Vēlamies stiprināt un diversificēt starpnozaru sadarbību, izmantojot inovācijas un jaunās tehnoloģijas," pateica Rinkēvičs.

Работа магазина Мосмарт в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Strīds pudeles dēļ. Latvija un Igaunija sāk alkohola hibrīdkaru

Šobrīd Latvijas valdība neizskata iespēju samazināt alkohola akcīzes nodokļa likmi, paziņoja premjers Krišjānis Kariņš Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" ēterā.

"Kad valdība tika veidota, es teicu, ka jāskatās uz nodokļu sistēmu kopumā, nevis uz atsevišķiem nodokļiem. (…) Patlaban mēs nerunājam par šo nodokli atsevišķi no citiem," paziņoja Kariņš.

Taču, pēc premjera sacītā, ja Latvijai nāksies reaģēt uz akcīzes samazināšanu Igaunijā, valdība to izdarīs.

"Ir jāsaprot, ka cīņa par mazāku likmi ne ar ko labu nebeigsies. Lai ko arī neteiktu mūsu kaimiņi, viņi to saprot," pateica premjers.

Tai pat laikā viņš atzina, ka, ja Igaunijas lēmums samazināt akcīzi par 25% negatīvi ietekmēs Latviju, jautājums par nodokļa samazināšanu varētu tikt rosināts.

Ziņu lente
0