Līdzeklis pret grūtsirdību: neparasti izrotātā Sabile gaida viesus

© Санда Пориня/Sabiles TICВ Сабиле юные художники разрисовали мусорные контейнеры
В Сабиле юные художники разрисовали мусорные контейнеры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā startē vasaras festivālu sezona. 21. Vīna svētku Sabilē gaidās jaunie mākslinieki apzīmējuši atkritumu konteinerus.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik, Simona Aleksejeva. "Pilsēta ar odziņu" – tā tagad sevi pozicionē apburošā Kurzemes pilsētiņa Sabile, kas vēsturiski pazīstama kā vistālākais ziemeļu punkts Eiropas vīnu darināšanā. Šī statusa nostiprināšanai katru gadu šeit rīko Vīna svētkus ar plašu izklaides programmu un gadatirgu, kur var pagaršot visu, ko Latvijā saprot ar šo dzērienu, tostarp vīnu no balto ceriņu ziediem un visdažādākajām ogām un augļiem, nevis tikai no vīnogām. Savukārt pagājušajā vasarā Vīna kalnā, kur arī audzē izejvielas ziemeļu vīnam, pirmo reizi notika laulību ceremonija, kas arī nāca par labu pilsētas atpazīstamībai.

Kārtējo Vīna svētku programmas ietvaros no 24. līdz 28. jūlijam notiks Kolhoznieku parāde, roka grupu un tautas kolektīvu koncerti. Šī notikuma gaidās Sabiles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi apzīmēja 27 atkritumu konteinerus.

© Санда Пориня/Sabiles TICSabiles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi apzīmēja 27 atkritumu konteinerus.
Līdzeklis pret grūtsirdību: neparasti izrotātā Sabile gaida viesus - Sputnik Latvija
Sabiles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi apzīmēja 27 atkritumu konteinerus.

Bērni izmantoja Sabiles ģerboņa krāsas – zaļo, dzelteno un violeto. Zīmējumu tematika ir ļoti dažāda, taču arī vīna darināšanas tradīcijas ir atspoguļotas pietiekami plaši. Konteinerus rotā gan vīnogu čemuri, gan vīna glāzes, gan gliemezis (savulaik viena no tradicionālajām svētku izklaidēm bija gliemežu sacīkstes).

Idejas autore ir dārzkope Larisa Dembovska, savukārt konteineru aprakstīšana notika "zaļās prakses" ietvaros, kuru vadīja pasniedzēji Andris Millers, Sarmīte Jurjaka, Elīna Stariņa un Ingrita Leinberga. Savukārt mākslinieciski aprakstītie konteineri rotās pilsētu tieši pirmssvētku pasākumu norises sākuma.

© Санда Пориня/Sabiles TICSabiles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi apzīmēja 27 atkritumu konteinerus.
Līdzeklis pret grūtsirdību: neparasti izrotātā Sabile gaida viesus - Sputnik Latvija
Sabiles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi apzīmēja 27 atkritumu konteinerus.

Svētku programma jau ir zināma: 24. jūlijā – dejas uz kalna, 25. jūlijā – izklaides sendienu kolhoznieku stilā, 26. jūlijs – grupu "Pelni", "Linga" un "Rock'n'Berries" koncerti un dejas Sabiles Sidra dārzā. Svētku kulminācija – sestdien, 28. jūlijā.

Jau no plkst. 7:00 dzīve klusajā Kurzemes pilsētiņā sāks burbuļot kā rabarberu bruts. Uz skatuves uzstāsies gan mūziķis Aivars Hermanis, gan ansamblis "Dzeguzīte", pa ielām izies teatralizēts gājiens, savukārt programmu noslēgs lauku balle līdz rītam, ko ieskandinās grupas "Halo" un "Klaidonis". Ko lai saka – sestdien pilsēta pārtaps līksmības epicentrā ne vien visā Kurzemē, bet varbūt arī visā Latvijā.

"Ja vēlies izārstēt depresiju, atbrauc uz Vīna svētkiem! Skurbums pāriet, dullums nē!" jautri aicina tautu uz pilsētu Sabiles Kultūras nama darbinieki pilsētas pašvaldības mājaslapā.

Ziņu lente
0