Latvijas pludmalēs paceļas "Zilie karogi"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā divdesmit pludmales un jahtu piestātnes Latvijā atbilst augstajiem kvalitātes standartiem un šeit var droši peldēties.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Vides aizsardzības fonds vēsta, ka "Zilā karoga" sertifikāts šogad piešķirts 21 pludmalei Latvijā un divām jahtu piestātnēm 11 pašvaldībās, informēja Tvnet.lv.

"Zilais karogs" ir starptautisks apbalvojums, kas līdz ar pludmales sezonas sākumu tiek piešķirts pludmalēm un piestātnēm, kurās ūdens atbilst augstiem kvalitātes standartiem un tajās var droši peldēties. Pirms "Zilā karoga" piešķiršanas tiek pārpauditi 33 kritēriji pludmalēs un 36 kritēriji – jahtu piestātnēs. Kvalitātes zīme tiek piešķirta kopš 1987.gada.

2019.gadā "Zilā karoga" sertifikātus saņēmušas divas pludmales Daugavpilī, septiņas – Jūrmalā, trīs – Liepājā un divas Rīgā. Tāpat ar "Zilo karogu" var palepoties pludmales Engurē, Jēkabpilī, Kuldīgā, Limbažos, Saulkrastos, Ventspilī un Siguldā.

Балтийское море в Юодкранте - Sputnik Latvija
Nosauktas piecas labākās pludmales Lietuvā

Jāpiebilst, ka šogad "Zilais karogs" pirmo reizi pacelsies Silguldas pašvaldības pludmalē Gaujā.

2018.gadā "Zilā karoga" sertifikāti tika izsniegt 20 pludmalēm un trim jahtklubiem. Pērn "Zilo karogu" pacēla Abragciema kempinga pludmale Engures novadā, pilsētas pludmale Stropu Vilnis un Stropu ezera pludmale Daugavpilī, Radžu ūdenskrātuve Jēkabpilī, pludmales Jaunķemeros, Bulduros, Dubultos, Dzintaros, Kauguros, Majoros, un Mellužos Jūrmalā, Mārtiņsalas pludmale Kuldīgā, Liepājas pilsētas dienvidrietumu un Beberliņu pkudmales, Lielezera pludmale Limbažos, Vakarbuļļu un Vecāķu pludmales Rīgā, Centra pludmale Saulkrastos un Ventspils pilsētas pludmale.

"Zilā karoga" kandidātus Latvijā vērtē nacionālā žūrija, ko vada vides un reģionālās attīstības ministrs.

Interesanti, ka Igaunijā "Zilā karoga" sertifikāts šogad piešķirts tikai trim pludmalēm, Lietuvā – piecām pludmalēm.

Kopumā šosezon sertifikāti, kas apliecina pludmaļu tīrību, piešķirti 4560 pludmalēm 45 pasaules valstīs.

Ziņu lente
0