Izraēla apšaudījusi Sīrijas teritoriju – ir upuri

CC BY 2.0 / Peter Mulligan / F16Истребитель F-16
Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas valsts mediji informēja par bojāgājušajiem pēc Izraēlas aviācijas uzbrukuma Sīrijas bruņoto spēku objektiem Damaskas un Kuneitras provincēs.

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Izraēlas armijas Gaisa kara spēku aviācijas uzbrukumā Sīrijas teritorijā gājuši bojā trīs cilvēki, vēl septiņi guvuši ievainojumus, vēsta Sputnik Igaunija.

Izraēlas valdība informēja, ka uzbrukums Sīrijai veikts it kā pēc divu raķešu palaišanas no Sīrijas puses Hermona kalna – Izraēlas kontrolētās Golana augstieņu teritorijas virzienā.

Izraēlas Aizsardzības armijas preses dienests ziņoja, ka atbildes trieciens no gaisa vērsts pret Sīrijas Arābu Republikas bruņoto spēku zenītraķešu bateriju un divām artilērijas baterijām.

Солдат армии США в Афганистане. Архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņi rada "arābu NATO". Vai Krievija to pieļaus

Sakarā ar Izraēlas karavīru soļiem valsts premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka devis pavēli spert "apņēmīgus soļus".

"Mēs neesam gatavi paciest uguni pa mūsu teritoriju un uz jebkuru agresiju pret mums reaģēsim ar lielāku spēku," – Netaljahu teikto citēja RIA Novosti, atsaucoties uz Ministru prezidenta kanceleju.

Iepriekš Sīrijas valsts informācijas aģentūra SANA paziņoja, ka Izraēlas uzbrukums vērsts pret objektiem Kuneitras un Damaskas provincēs.

Izdevums precizēja, ka aviācijas trieciens noticis svētdien, 2.jūnijā, pl. 3:22. Saskaņā ar  SANA ziņām Izraēlas armijas uzbrukumā gājuši bojā trīs Sīrijas armijas karavīri, vēl septiņi guvuši dažādas smaguma pakāpes ievainojumus.

Šī nav pirmā reize, kad Izraēlas valdība dod pavēli uzbrukt Sīrijas teritorijai. Piemēram, janvāra vidū Izraēlas karavīri divas dienas apšaudīja Sīriju – Izraēlas GKS lidmašīnas palaida raķetes no Libānas gaisa telpas, Galilejas reģiona ziemeļu daļas, kā arī no Tiveriadas ezera rajona. Aviācijas uzbrukumos gāja bojā četri Sīrijas karavīri, seši guvuši ievainojumus.

Ziņu lente
0