Ungārijā aizturēts kuģa kapteinis, kurš sadūrās ar tūristu kuģi uz Donavas

© Pixabay / HermannЗдание Парламента в Будапеште, Венгрия
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kuģu sadursmes uz Donavas tiek ziņots par septiņiem bojāgājušajiem, 21 cilvēks tiek uzskatīts par bezvēsts pazudušu.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Ungārijas policija aizturējusi kruīza kuģa Sigyn ukraiņu kapteini, kurš sadūrās ar tūristu kuģi uz Donavas upes Budapeštas centrā, vēsta Hungary Today.

Izbraucienu kuģis, uz kura klāja atradās 33 tūristi no Dienvidkorejas un divi ekipāžas locekļi, nogrima Donavā pie parlamenta ēkas pēc sadursmes  ar kruīza kuģi Sigyn. Saskaņā ar policijas datiem, pēc sadursmes kuģis nogrima septiņu sekunžu laikā.

​Patlaban ir zināms, ka septiņi cilvēki ir gājuši bojā, seši cietušie jau ir izrakstīti no slimnīcām, vēl viens, kuram tika lauzta riba, joprojām atrodas ārstu uzraudzībā. Divdesmit viens cilvēks skaitās bezvēsts pazudis, taču Ungārijas Nacionālais ātrās palīdzības dienests paziņojis, ka cerības atrast izdzīvojušos ir minimālas. Neviens no Sigyn pasažieriem un ekipāžas locekļiem nav cietis.

​Izglābtie pasažieri pastāstīja, ka izdzīvojuši pateicoties tam, ka spēja aizķerties aiz glābšanas plosta, raksta Endatrade. Viņi redzēja, ka slīkst pārējie pasažieri, taču neko nevarēja darīt lietas labā.

Pēc nopratināšanas kuģa kapteinis, 64 gadus vecs Odesas iedzīvotājs Jurijs C. tika aizturēts, policija pieprasījusi aresta orderi.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džeins uzdeva valdībai izmantot visus iespējamos līdzekļus katastrofā pazudušo meklēšanas darbos. No Dienvidkorejas uz Ungāriju izlidojusi dziļūdens ūdenslīdēju komanda, viņi ieradās Ferenca Lista lidostā Budapeštā.

​Austrijas varasiestādes nosūtīja uz Ungāriju desmit specvienības "Kobra" ūdenslīdējus, lai palīdzētu meklēšanas un glābšanas operācijā. Dienvidkorejas ĀM palūdza Horvātijai, Serbijai, Rumānijai, Bulgārijai un Ukrainai arī sniegt palīdzību pazudušo meklēšanā un glābšanā.

Ziņu lente
0