Uzbrukums ar nazi skolniecēm Japānā: ir bojāgājušie

© AFP 2023 / Behrouz MEHRIПолицейские на месте происшествия в Кавасаки
Полицейские на месте происшествия в Кавасаки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Japānā, Kavasaki pilsētā ar nažiem bruņojies vīrietis uzbruka cilvēku grupai pie privātskolas. Par vienu no uzbrukuma upuriem kļuvusi 12 gadus veca skolniece.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Uzbrukuma ar nazi rezultātā japāņu pilsētā Kavasaki, saskaņā ar provizoriskajiem datiem, bojāgājuši divi cilvēki, vēl 16 guvuši dažāda smaguma pakāpes ievainojumus. Lielākā daļa cietušo ir sākumskolas skolnieces, vēsta Sputnik Igaunija.

Incidents noticis Kavasaki otrdienas rītā autobusa pieturā, kura atrodas pie privātskolas "Caritas", vēsta telekompānija NHK. Ar nažiem bruņojies vīrietis uzbruka pieturā stāvējušo cilvēku grupai, ievainojot kopumā 18 cilvēkus, lielākoties sākumskolas skolnieces. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem par uzbrukuma upuriem kļuva 12 gadus veca skolniece un 39 gadus vecs vīrietis – iespējams, kādas meitenes tēvs.

Policijai izdevās aizturēt uzbrucēju, taču viņš arī sevi bija sadūris ar nazi un mira ceļā uz slimnīcu. Pēc notikušā fakta uzsākta krimināllieta, ļaunprāša motīvus noskaidros izmeklēšana.

© AFP 2023 / BEHROUZ MEHRIPolicijas darbinieki mazgā notikuma vietu
Uzbrukums ar nazi skolniecēm Japānā: ir bojāgājušie - Sputnik Latvija
Policijas darbinieki mazgā notikuma vietu

"Caritas" ir izglītojošo iestāžu apvienība, kurā ietilpst bērnudārzs, sākumskola (1.-6. klase), meiteņu pamatskola (7.-9. klase) un vidusskola (10.-12-. klase), kā arī meiteņu divu gadu universitāte. Pēc uzbrukuma nodarbības mācību iestādē tika atceltas.

Šāda veida uzbrukumi Japānā notikuši arī iepriekš. 2016. gada jūlijā Sagamiharas ciema iedzīvotājs ielauzās invalīdu namā un nogalināja 19 cilvēkus. Pēc uzbrukuma viņš pats padevās policijai. Šī masveida slepkavība kļuva par asiņaināko noziegumu Japānā vairāku desmitgažu laikā.

Ziņu lente
0