Politika

Marina Lepēna aicinājusi atlaist Francijas Nacionālo sapulci

© REUTERS / Eric GaillardКандидат в президенты Франции Марин Ле Пен
Кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nacionālās apvienības" līdere pauda pārliecību, ka aizritējušās Eiropas Parlamenta vēlēšanas kļuvušas par referendumu Emanuelam Makronam.

RĪGA, 27. maijs – Sputnik. Francijas galēji labējās partijas "Nacionālā apvienība" līdere Marina Lepēna pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanu provizorisko rezultātu pasludināšanas aicinājusi atlaist Francijas Nacionālo sapulci – parlamenta apakšpalātu, vēsta RIA Novosti.

Лидер политической партии Франции Национальный фронт, кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен  - Sputnik Latvija
Eiroskeptiķu pastiprināšanās Eiropas Parlamentā: vai ES ir gaidāmas pārmaiņas

Kompānijas Elabe aptaujas dati liecina, ka Lepēnas partija ieņēmusi līdera vietu EP vēlēšanās Francijā ar 24,2% balsu. Otrajā vietā – prezidenta partija "Uz priekšu, republika" ar 22,4% balsu.

"Uzticība, ko mums izrādījuši franči, nosaucot mūs par pirmo partiju (Francijā – red.) un... nākamās maiņas kustību – tas ir milzīgs gods," teica Lepēna pēc provizorisko rezultātu pasludināšanas. Viņas runu translēja telekanāls BFMTV.

Politiķe atzīmēja, ka, ņemot vērā rezultātus, "republikas prezidentam nāktos izdarīt secinājumus". "Nacionālās apvienības" līdere pauda pārliecību, ka aizritējušās Eiropas Parlamenta vēlēšanas kļuvušas par referendumu Emanuelam Makronam.

"Manuprāt, ir vismaz viena lieta – Nacionālās sapulces atlaišana, kas ļaus padarīt balsošanas sistēmu demokrātiskāku, kas beidzot demonstrēs valsts patieso viedokli," uzsvēra Marina Lepēna.

Ziņu lente
0