Ķīnā top gāzes bunkurētājkuģis Igaunijas vajadzībām

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasТанкер-газовоз для перевозки сжиженного природного газа (СПГ)
Танкер-газовоз для перевозки сжиженного природного газа (СПГ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar ostām Igaunijā un Somijā bunkurētājkuģis apkalpos arī Latvijas ostas. Kuģis atbilst 1A ledus klases prasībām un var apkalpot klientus jebkurā gadalaikā.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Holandes uzņēmuma Damen kuģu būvētavā Ičanā (Ķīna) izbūvēts sašķidrinātās dabasgāzes bunkurētājkuģa ķīlis un sākta korpusa montāža. Kuģis tiek būvēts pēc kompānijas "Eesti Gaas" pasūtījuma, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz kompāniju.

Инчукалнское газохранилище - Sputnik Latvija
Lietuva izolācijā: Latvija, Igaunija un Somija būvē vienotu gāzes tirgu

Uzņēmums atzīmēja, ka kuģis būs gatavs un ieradīsies Somu līcī 2020. gada otrajā pusē. Līdz ar ostām Igaunijā un Somijā bunkurētājkuģis apkalpos arī Latvijas ostas.

Gandrīz simt metrus garais bunkurētājkuģis var nodrošināt ar degvielu tankkuģus, tirdzniecības un pasažieru kuģus, dienesta peldlīdzekļus un palīgkuģus. Tā glabātavas apjoms ļauj vienlaikus piegādāt klientiem līdz 6000 kubikmetrus SDG. Jaunais kuģis var nodarboties ar bunkurēšanu gan ostās, gan aiz to robežām, īpaši norādītās noenkurošanās vietās.

Bunkurētājkuģis atbildīs 1A ledus klases prasībām un var apkalpot klientus jebkurā gadalaikā.

Atzīmēts, ka kuģa būvdarbus finansē kompānija Infortar, piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus. Darījuma summa netiek atklāta.

Pie tam parakstīts līgums ar Igaunijas lielāko kuģniecības kompāniju Tallink par tehnisko atbalstu un kuģa personāla nodrošināšanu.

Eesti Gaas piegādā klientiem dabasgāzi pa caurulēm, kā arī saspiestas un sašķidrinātas dabasgāzes veidā. Pie tam uzņēmums pārdod elektroenerģiju privātajiem patērētājiem un biznesa klientiem, attīsta dažādus risinājumus enerģijas ražošanas nozarē. Kompānijai Eesti Gaas ir 50 000 klientu un 240 darbinieki.

Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Psihoterapija amerikāņu stilā: kā Baltiju mierinās "Baltā nama galvenais ārsts"

Šī gada 25. aprīlī Visockā, Ļeņingradas apgabalā darbu sāka jaunais terminālis "Kriogaz-Visock", kas paredzēts SDG ražošanai un iekraušanai gāzes kuģos.

Tas patlaban ir tehnoloģiski modernākais uzņēmums gāzes jomā reģionā: neskatoties uz lielajiem ražošanas apjomiem, SDG ražošanā un nosūtīšanā iesaistīti tikai 175 darbinieki. Pie tam termināļa darbība paredz ne tikai SDG eksportu pa Baltijas jūru. Tas ir pirmais šāda veida uzņēmums Baltijas reģionā.

Ziņu lente
0