Rīga atkal ir uz alus viļņa

© Sputnik / Oksana DzadanПивной фестиваль Latviabeerfest 2016 в Риге
Пивной фестиваль Latviabeerfest 2016 в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alus festivāla rīkotāji Rīgā sola rekordlielu dalībnieku skaitu.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik, Jevgēņijs Ļeškovskis. Trešdien, 22. maijā, plkst. 15:00, Vērmanes dārzā tiks atklāt tradicionālais Rīga festivāls Latviabeerfest, kurš ilgs piecas dienas.

Rīkotāji – Latvijas Alus brālība kopā ar Alus darītāju savienību – saka, ka šī gada festivāla laikā varēs pagaršot visas apiņu dzēriena šķirnes, kuras top dzimtenē gan sīkās, gandrīz mājas rūpnīcās, gan arī lielos uzņēmumos.

Trešdien un ceturtdien Vērmanes dārzs alus cienītājiem būs atvērts no plkst. 15:00 līdz 23:00, piektdien un sestdien – no plkst. 12:00 līdz 3:00, savukārt festivāla pēdējā dienā – no plkst. 12:00 līdz 23:00. Tieši svētdien, 26. maijā, arī notiks svinīgā uzvarētāju – gan ražotāju, gan patērētāju – apbalvošana, kuri piedalīsies visdažādākajos konkursos. Festivāla laikā visās dienās apraidi veiks absolūti īpaša radiostacija Beer FM: tā stāstīs par dažādām alus akcijām, par konkursiem un par ražotājiem.

© Sputnik / Sergey MelkonovAlus festivāls Rīgā
Rīga atkal ir uz alus viļņa - Sputnik Latvija
Alus festivāls Rīgā

Latvijas Alus brālībā pastāstīja Sputnik, šoreiz sastādījuši arī ļoti piesātināti muzikālo programmu: uzstāsies grupas Sunny Groove Dixie, Simple Man, Audiokvartāls, "Jony Band", Sapņu Fragmenti, Bastards, Dvinskas muzikanti un, visbeidzot, uzspēlēs leģendārais blūza spēlētājs Gints Žilinskis, kā arī sevi parādīs slavenā Credo komanda, kura nolēma tieši Latviabeerfest ietvaros atzīmēt savu 45. gadadienu.

Kā parasti pasākuma rīkošanā palīdz Latvijas Alus darītāju savienība, kura apvieno lielāko daļu vietējo mazo un vidējo ražotāju, kuri vāra tik lielisku produktu, ka, vispār sakot, tieši tas arī piesaista cilvēku pūļus. Vai nepiekrītat, kad tad vēl Rīgā var pagaršot produktu, kurš pagatavots, piemēram, mājas rūpnīcā kaut kur Latgales laukos, vai pašā Kurzemes sirdī, kur nokļūst nebūt ne katrs tūrists. Taču arī lielajiem ražotājiem būs ko parādīt. Izņemot Latvijas uzņēmumus, būs pārstāvji arī no Lietuvas, Somijas, Krievijas, Vācijas un Beļģijas.

© Sputnik / Sergey MelkonovAlus festivāls Rīgā
Rīga atkal ir uz alus viļņa - Sputnik Latvija
Alus festivāls Rīgā

Katru gadu alus festivāls Rīgā piesaista arvien vairāk tūristu. Protams, slaveno Minhenes alus festivālu Rīgas pasākums pagaidām vēl nespēj aizmiglot, taču jau droši min tam uz pēdām. Pērn festivālā Vērmanes dārzā Sputnik korespondents runājās ar viesiem no Vācijas, kuri  teica, ka Rīgas festivāls ir daudz omulīgāks un garšīgāks, nekā Bavārijas festivāls.

Ziņu lente
0