Lietuvā aizturēta narkotiku krava no Latvijas pusmiljona eiro vērtībā

© Foto : Lietuvos policijaНовые машины для литовской полиции
Новые машины для литовской полиции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturēti divi cilvēki, kuri par atlīdzību nodarbojās ar psihotropo vielu kontrabandu no Latvijas uz Lietuvu.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Viļņas kriminālisti aizturējuši lielu narkotiku un psihotropo vielu kravu no Latvijas, kuru kopējā vērtība sastāda aptuveni pusmiljonu eiro, vēsta Sputnik Lietuva.

Aizritējušajā svētdienā policisti veica specoperāciju Lietuvas galvaspilsētā un aizturēja vīrieti sakarā ar aizdomām par kontrabandu. Kratīšanas laikā viņa mašīnā tika atrastas slēptuves, kurās atradās apmēram 15,5 kilogrami ekstazī tablešu un 1,5 kilogrami metamfetamīna pūlvera.

Знак на таможенном посту на границе Латвия - Россия - Sputnik Latvija
Kontrabandisti uz Latvijas un Krievijas robežas izmanto Bonda filmu cienīgus trikus

Vēlāk tika aizturēti divi cilvēki, kuri par atlīdzību nodarbojās ar psihotropo vielu kontrabandu no Latvijas uz Lietuvu. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki veica kratīšanu aizdomās turamo mājās un transportlīdzekļos.

Aizturētajiem tika izvirzītas aizdomas par nelikumīgu psihotropo vielu pārvaldīšanu un to kontrabandu īpaši lielā apmērā. Pagaidām pēc tiesas lēmuma viņi ir arestēti uz trīs mēnešiem.

Aizdomās turamajiem var draudēt līdz pat 15 gadiem ilgs cietumsods.

Narkotiku kurjeri bieži izmanto Baltijas valstis narkotiku tranzītam uz Eiropu no Āzijas un atpakaļ. Tā, piemēram, no Eiropas uz Āziju caur Baltiju parasti ved hašišu, marihuānu un kokaīnu, savukārt no Āzijas uz Eiropu transportē heroīnu.

Saskaņā ar Eiropas narkotiku un narkomānijas monitoringa centra (EMCDDA) datiem, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pieaug atkarīgo no narkotikām skaits un kļūst biežāki nāves gadījumi pārdozēšanas rezultātā. Par populārākajām narkotikām Latvijā kļuvušas kaņepes, kokaīns, metamfetamīns un amfetamīns, par ko liecina konfiskāciju statistika.

Ziņu lente
0