ECT izskatīs Martinsona prasību pret Latviju

© Sputnik / Владимир ФедоренкоЗдание Европейского суда по правам человека, архивное фото
Здание Европейского суда по правам человека, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksme" lietā aizdomās turamais uzņēmējs Māris Martinsons vērsās ECT saistībā ar viņam piemēroto apcietinājumu.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) aprīļa beigās uzsākusi tiesvedību lietā "Martinsons pret Latviju", ziņo Jauns.lv.

Kurā datumā ECT tiks izskatīta lieta, aizstāvībai pagaidām nav zināms.

Эктропоезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Autotransporta direkcija "Pasažieru vilcienam" var "parādīt dzelteno kartiņu"

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" iepirkumu lietā aizdomās turamais uzņēmējs Māris Martinsons vērsās tiesā sakarā ar to, ka izmeklēšanas sākuma fāzē viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, viņš uzskata, ka tika arestēts nepamatoti - viņam un viņa advokātiem nebija skaidrs viņam inkriminētais pārkāpums.

Iepriekš ziņots, ka kriminālprocess, ko sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), saistīts ar zemās grīdas tramvaju iepirkumu 2016. gadā par summu 62,6 miljoni eiro, trolejbusu iepirkumu 2013. gadā par 131,646 miljoniem eiro un autobusu iepirkumu 2013. gadā par 75,8 miljoniem eiro.

Aprīļa sākumā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma atbrīvot Martinsonu pret drošības naudu 500 tūkstošu eiro apmērā – tā ir viena no trim lielākajām drošības naudām Latvijas vēsturē.

Ziņu lente
0