Liepājas autobusu vadītāji gatavojas streikot maija beigās

© Sputnik / Sergey MelkonovНа этой остановке Ваня видимо по ошибке сел в 904 автобус
На этой остановке Ваня видимо по ошибке сел в 904 автобус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas autobusu parka vadītāji vēlas saņemt septiņus eiro stundā un gatavi streikam.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība (LAKRS) plāno rīkot streiku sakarā ar pārāk zemām Liepājas autobusu parka autovadītāju algām, vēsta infoliepaja.lv.

Arodbiedrība uzskata, ka vadītāja stundas likmei ir jābūt septiņi eiro, pastāstīja arodbiedrības priekšsēdētājs Juris Kalniņš. Pēc viņa vārdiem, "Liepājas autobusu parks" vadība apzināti kavē šīs likmes ievešanu. Tāpat darbinieki pieprasa, lai viņiem dod apmaksātu mācību atvaļinājumu, ja darba devējs tos nosūta apmācībai.

Кошелек - Sputnik Latvija
Arodbiedrības pieprasa minimālās algas palielināšanu līdz 540 eiro

Kalniņš ir sašutis par to, ka darba devējs nepiedāvā nekādu kompromisu, turklāt Liepājas autobusu parks vairākkārt atteicās tikties ar arodbiedrību. Tāpēc tika nolemts uzsākt streiku. Tā varētu notikt maija beigās, tajā piedalīsies 154 autobusu šoferi.

Savukārt "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns aģentūrai LETA pastāstīja, ka septiņi eiro stundā ir neadekvāti liela stundas likme un arodbiedrības prasības nav pamatotas. Pēc viņa teiktā "Liepājas autobusu parks" strādā daudzi šoferi, kuru profesionālās iemaņas un godīgums atšķiras, tāpēc tika nolemts noteikt pamatlikmi un piemaksas par papildus darbu un darba rezultātiem.

Krongorns pauda nožēlu, ka arodbiedrība nav pārstāvējusi savu biedru intereses, kad valsts iestādes pieņēma lēmumus par publisko iepirkumu budžetiem un nolikumu: tieši šo iepirkumu dēļ Liepājas autobusu parks nevar maksāt šoferiem vairāk.

Konflikts starp LAKRS un "Liepājas autobusu parks" ilgst jau sen: pagājušā gada vasarā vadītāji jau ir sarīkojuši piketu, lai sasniegtu algas 7 eiro stundā. Arodbiedrībā ir 85 autoparka darbinieki.

Ziņu lente
0