Politika

Putins: Krievija nevar glābt visu pēc kārtas, tā nav ugunsdzēsēju komanda

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на пленарном заседании V Международного арктического форума "Арктика – территория диалога" в Санкт-Петербурге
Президент РФ Владимир Путин на пленарном заседании V Международного арктического форума Арктика – территория диалога в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītājs novērtēja situāciju, kas izveidojusies ap Kopējo visaptverošo darbības plānu Irānas kodolprogrammas jautājumā.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Ja Irāna paziņos, ka atsakās no kodoldarījuma, visi aizmirsīs, ka pirmās no tā atteicās Savienotās Valstis, norādīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta Sputnik Moldova.

"...Tiklīdz Irāna spers pirmos soļus atbildei, pati paziņos, ka izstājas no kaut kā, nākamajā dienā visi aizmirsīs, ka sabrukuma iniciatores bija Savienotās Valstis un vaina par visu tiks uzvelta Irānai. Un pasaules sabiedriskais viedoklis mērķtiecīgi pagriezīsies uz to pusi," apliecināja Putins preses konferencē pēc Krievijas un Austrijas parrunām.

Taujāts par situāciju, kas izveidojusies ap Kopējo visaptverošo darbības plānu, Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka Krievija nav ugunsdzēsēju komanda, tā nevar glābt visu pēc kārtas, it īpaši to, kas atkarīgs ne tikai no tās.

Флаги Ирана - Sputnik Latvija
Irāna kritizē ES par kavēšanos ASV sankciju apiešanas mehānisma izveidošanā

Vladimirs Putins atklāja, ka vairākkārt norādījis irāņiem: viņš neuzskata, ka viņiem būtu lietderīgi pašiem izstāties no šī līguma.

"Taču paskatīsimies, kas notiks. Krievija nav ugunsdzēsēju komanda, mēs nevaram glābt visu pēc kārtas, kas nav pilnā mērā atkarīgs no mums. Mēs savu esam paveikuši, un esam gatavi arī tālāk šādai pozitīvai lomai. Taču tas ir atkarīgs ne tikai no mums, tas ir atkarīgs no visiem partneriem, no visiem spēlētājiem, ieskaitot gan Savienotās Valstis, gan Eiropas valstis, gan Irānu," apliecināja Krievijas prezidents.

Ziņu lente
0