"Nanodžinsi": asfalta licēji pārsteiguši rīdziniekus ar jaunām tehnoloģijām

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasУкладка асфальта
Укладка асфальта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji apspriež videoierakstu sociālajos tīklos, kurā asfalta licēji izmanto līdz šim neredzētas tehnoloģijas džinsu veidā.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Latvijas Televīzijas operators Ivans Milovs padalījās savā Twitter mikroblogā neparastā video sižetā, kuru viņam izdevies nofilmēt kādā no Rīgas ielām.

"Vai tie saplosītie džinsi ir ietāmēti kā hidroizolācijas materiāls? Neko daudz no šādiem darbiem nesaprotu, varbūt tās ir jaunākās tehnoloģijas ceļu asfaltēšanā? @rdsvc @RigasDome - pietura "Eiženijas iela"," ar izbrīnu vēsta Ivans Milovs.

​Komentētāji uzreiz sāka izteikt minējumu un jokot par "jauno tehnoloģiju" tematu.

​"Zero Waste," raksta Elvijs Ērglis, liekot domāt par ekoloģiski atbildīgu asfalta licēju darba veidu.

​"Nano džinsi," lietotājs ar lietotājvārdu Aywars netieši atceras "Rīgas satiksmes" "nanoūdens" lietas skandālu.

​"Tā noteikti bija kapsula ar vēstījumu nākamajām ceļa lietotāju paaudzēm," izsaka minējumu Ilze.

​"Ivan, tu neko nesaproti! Cilvēks gatavs pēdējās bikses atdot, lai Tev piemājas ceļš būtu gluds, bet tu..." sarkastiski norāda Laura.

Bet bija arī nopietni mēģinājumi paskaidrot, priekš kam tad darbinieki izmantoja džinsus.

​​"​Izskatās, ka lupatas tiek izmantotas, lai izveidotu robežu starp komunikācijas aku un asfaltu. Ja tie džinsi netika iepirkti par 2000 EUR kilogramā un rezultāts tika sasniegts, tad man nav iebildumu. Gan jau dzīvē varēji procesu labāk saskatīt, nekā tas iespējams šajā video..." iestājās par strādniekiem Sandijs Jercums.

Šo neparasto video paguva komentēt arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, kurš ir slavens ar savu neviennozīmīgo lēmumu slēgt Deglava tiltu. Izskatās, ka tiltu un ceļu temats viņam joprojām neliek mieru.

​"​Vakar @900sekundes minēju: Pieļauju, ka problēmas veidojas arī tāpēc, ka Rīgas pašvaldība iepirkumos “maksimāli dzen zemē cenas”, kā rezultātā, piemēram, pirms darbiem netiekot veiktas tiltu tehniskā stāvokļa ekspertīzes un ciešot darbu kvalitāte," uzrakstīja IeM vadītājs.

Atgādināsim, ka 25. aprīlī pēc iekšlietu ministra rīkojuma Rīgā tika slēgta satiksme uz Deglava tilta. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzsvēra, ka daudzi faktori liek secināt, ka tilts apdraud cilvēku dzīvības. Taču 4. maijā satiksme uz tā tika atjaunota operatīvajam un sabiedriskajam transportam.

Savukārt nākamnedēļ Deglava tiltu varētu atvērt transporta satiksmei pilnībā, paziņoja Rīgas mēra v.i. Oļegs Burovs. Pēc Burova sacītā, celtnieki plāno pabeigt ceļu pārvada nostiprināšanu līdz piektdienai.

Ziņu lente
0