Uzrādiet suņa pasi: vadītājs nav ielaidis autobusā ģimeni ar buldogu

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasСобака породы французский бульдог
Собака породы французский бульдог  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai autobusa vadītājam bija tiesības neielaist autobusā cilvēkus ar suni un kādos gadījumos dzīvnieku īpašniekiem nepieciešami dokumenti.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Pie raidījuma Bez Tabu žurnālistiem vērsusies skatītāja, lai pastāstītu par incidentu ar autobusa vadītāju.

Skatītāja ar ģimeni pavadījusi brīvdienu Siguldā. Viņiem līdzi bija ģimenes mīlulis – franču buldogs.

Sēžoties pēdējā autobusā uz Rīgu, ģimene bija nepatīkami pārsteigta, jo šoferis atteicies vest suni, ja īpašniece nevar uzrādīt suņa dokumentus. Incidents noticis aprīļa beigās uzņēmuma Cata autobusā.

"Piebrauca autobuss, šoferis prasīja, vai ir līdzi suņa dokumenti. Es teicu, ka nav, jo pirmo reizi dzirdēju, ka kaut kas tāds vajadzīgs. Viņš teica, ka tad mūs nevedīs," atcerējās sieviete.

Ģimene steigšus devās dzelzceļa staciju uz Siguldas centrā, lai paspētu atgriezties Rīgā. Sieviete norādīja, ka vilcienā viņiem dokumentus nelūdza, tādēļ galvaspilsētā viņiem izdevās nokļūt bez tālākiem piedzīvojumiem.

Dokumenti ir vajadzīgi

Autotransporta direkcijā norādīja, ka autobusa vadītājs rīkojies atbilstoši noteikumiem un nekādu pārkāpumu nav pieļāvis.

Taksometrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saspiedīsimies: Rīgā taksometra vadītājs nolika portugāli bagāžniekā

Dzīvnieku pārvadāšanu transportlīdzekļos regulē 2013. gadā pieņemtie Ministru kabineta noteikumi par dzīvnieku pārvadāšanu. Tajos norādīts, ka, "pārvadājot mājas dzīvniekus Latvijas Republikas teritorijā, transportlīdzeklī ir PVD pilnvarota praktizējoša veterinārārsta izsniegta vakcinācijas apliecība vai mājas dzīvnieka pase".

Tātad atbilstošie dokumenti nepieciešami, pārvadājot dzīvniekus gan vilcienā, gan autobusā, gan arī privātajā automašīnā vai pilsētas sabiedriskajā transportā. Pretējā gadījumā mājdzīvniekus un viņu īpašniekus var neielaist transportlīdzeklī.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ineta Kupča paskaidroja, ka tas nepieciešams, jo pasē iekļauta informācija par vakcināciju, piemēram, par to, vai veikta obligātā vakcinācija pret trakumsērgu.

"Ja kaut kas notiek, uzreiz var parādīt, ka suns ir vakcinēts," pastāstīja Kupča.

Ja ievērotas visas prasības, sabiedriskā transportā drīkst pārvadāt arī liela izmēra mājdzīvniekus.

Ziņu lente
0