Ķīna gatavo "aukstu ēdienu" pēc ASV lēmuma palielināt muitas nodevas

© AP Photo / Andy Wong Президент США Дональд Трамп и лидер КНР Си Цзиньпин на встрече в Пекине 9 ноября 2017 г.
Президент США Дональд Трамп и лидер КНР Си Цзиньпин на встрече в Пекине 9 ноября 2017 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Senlaicīga gudrība pauž, ka "atriebība ir ēdiens, kas jāpasniedz auksts". ĶTR Komercijas ministrija gatavo atbildes pasākumus pēc ASV lēmuma divarpus reizes palielināt muitas nodevas Ķīnas precēm.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa solījums palielināt muitas nodevas virknei preču no ĶTR līdz 25% radījis "nožēlu" Pekinā, kas savukārt gatavojas spert atbildes soļus, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Ķīna pauž nožēlu sakarā ar ASV lēmumu palielināt nodevas no 10% līdz 25% importam no Ķīnas 200 miljardu dolāru apmērā," teikts ĶTR Komercijas ministrijas paziņojumā.

Pārrunas turpinās

Taču Ķīnas valdība pauda cerību par to, ka tirdzniecības konsultācijās Vašingtonā pusēm izdosies noregulēt domstarpības.

Китайские денежные купюры-юани. - Sputnik Latvija
Bloomberg prognozē Ķīnai lielāko defoltu vēsturē

Iepriekš Ķīnas delegācijas vadītājs, Valsts padomes vicepremjers Ļu He pārrunās ar ASV paziņoja, ka Trampa izsludinātā nodevu palielināšana problēmu neatrisinās. Viņš uzsvēra, ka tas nav izdevīgi ne pašām Savienotajām Valstīm, ne Ķīnai, ne visai pārējai pasaulei.

"Esmu ieradies šeit ar patiesiem nodomiem, šajā īpašajā situācijā ceru uz atklātu domu apmaiņu. Ķīna ņem vērā to, ka nodevas nepalīdzēs atrisināt problēmu," teica Ļu He.

Kas ir labāks: skaista vēstule vai telefona saruna

Pirms tikšanās Vašingtonā ASV prezidents informēja, ka Pekina it kā esot "lauzusi darījumu" tirdznieciskajās pārrunās, un apsolīja palielināt nodevas Ķīnas precēm.

Viņš apliecināja, ka 10. maijā palielinās nodevas virknei preču no Ķīnas no 10 līdz 25%, kā arī pieļāva, ka tiks likti šķēršļi pret citām tirdzniecības pozīcijām.

Tramps atklāja, ka Ķīnas līderis Sji Dziņpins nodevis viņam "skaistu vēstuli" un pieļāva, ka, iespējams, abu valstu vadītāju starpā notiks saruna pa tālruni.

Ziņu lente
0