Iedzīvotāji uzskata, ka valsts nepietiekami rūpējas par "hruščova" māju drošību

© Sputnik / Игорь МейденЛестничные проемы в рижских многоэтажках
Лестничные проемы в рижских многоэтажках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotāju vairums ir pārliecināts, ka valstij nāktos aktīvāk kontrolēt padomju laikā būvēto māju drošību, kuru normatīvais ekspluatācijas laiks beigsies tuvākajos gados.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik.  Iepriekš Ekonomikas ministrija pauda bažas par padomju laikā būvēto daudzdzīvokļu ēku konstrukciju drošību.

Aptaujā, ko Kantar TNS organizēja starp Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem, noskaidrojās, ka, pēc iedzīvotāju domām, valts nepietiekami kontrolē "hruščova" māju drošību. Aptaujas rezultātus publicēja Skaties.lv.

Absolūtais vairākums – 84% aptaujāto – ir pārliecināti, ka valsts nepietiekami kontrolē padomju laikā būvēto daudzdzīvokļu māju drošību.

Tikai katrs desmitais (8%) uzskata, ka kontrole ir pietiekama.

Vēl 8% aptaujāto nevarēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Многоквартирный дом по адресу ул. Юглас 37 - Sputnik Latvija
"Iedzīvotājs nonāk ķīlnieka situācijā": no kā jābīstas Hruščova laika māju iemītniekiem

Iepriekš vēstīts, ka Ekonomikas ministrija plāno tuvāko mēnešu laikā pārbaudīt padomju laikā būvēto sērijveida namu nesošo konstrukciju un paneļus savienojošo elementu stiprību 464. sērijas daudzdzīvokļu mājās, kuru normatīvais ekspluatācijas laiks beigsies jau nākamgad.

Būvnozares speciālistu vidū valda atšķirīgi viedokļi jautājumā par šīm mājām: vieni iesaka necelt paniku pirms laika, citi atgādina par materiālu nodikumu un masveida nelikumīgajām pārbūvēm, kas mazina mājas drošību. Daži atsaucās uz Maskavas pieredzi un ierosināja aktīvāk izmitināt cilvēkus jaunajās mājās.

Ja tiks konstatēts "hruščova" māju konstrukciju sabrukums, tas nopietni ietekmēs mājokļu un hipotekārās kreditēšanas tirgu.

Ziņu lente
0