Krievijas ārlietu ministrs atbildēja uz apsūdzībām par sabiedrības militarizāciju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs komentēja ārvalstīs izskanējušos pārmetumus par sabiedrības militarizāciju, ņemot vērā īpašo uzmanību, kas veltīta Lielajam Tēvijas karam.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Ārvalstīs izskanējušās apsūdzības par to, ka Krievijas īpašā uzmanība pret Lielo Tēvijas karu ir vērsta uz sabiedrības apziņas militarizāciju, ir vienkārši nepieklājīgas, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

Trešdien diplomāts piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Lielajā Tēvijas karā bojā gājušo diplomātu piemiņas plāksnēm, kas notika Ārlietu ministrijas galvenās ēkas vestibilā.

Морские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии - Sputnik Latvija
Eiropas valstis tērē aizsardzībai pieckārt vairāk nekā Krievija

Pirms ministra uzrunas notika īss Godasardzes militārā orķestra priekšnesums. Lavrova uzrunu ievadīja Krievijas Federācijas himna. Ministrs apsveica veterānus Uzvaras dienā un uzsvēra, ka bija nepieciešama nebijusi vīrišķība, lai salauztu "Hitlera brūno mēri".

"Ieguldījumu fašistu sagrāvē sniedza arī mūsu darbinieki, Ārlietu Tautas komisariāta darbinieki, kuru vārdi iemūžināti šajā zālē," teica ministrs.

Lavrovs uzsvēra, ka Krievija neatdala savu un citu valstu uzvaru un cenšas kopīgiem spēkiem panākt, lai kara šausmas neatkārtotos.

"Daudzi saka, pārsvarā – aiz robežām, ka mūsu uzmanība pret Lielā Tēvijas kara piemiņas datumiem ir vērsta uz mūsu sabiedrības militarizāciju. Es saprotu, ka dažas valstis gribētu ātrāk aizmirst lomu, kāda tām bija Otrā pasaules kara sagatavošanas posmā, taču es uzskatu, ka ir vienkārši nepieklājīgi censties apsūdzēt mūs par sabiedriskās apziņas militarizāciju. Viss, ko mēs darām, tiek darīts ar mērķi, lai nekad, ne tagadējā, ne visas nākamās paaudzes neaizmirstu tā kara šausmas un nekad nepieļautu nekā tamlīdzīga atkārtošanos," uzsvēra ministrs.

Ziņu lente
0