Mediji noskaidrojuši prioritāro Superjet aviokatastrofas versiju

© Следственный комитет РФ / Pāriet pie mediju bankasСледственные действия на месте аварийной посадки самолёта в аэропорту Шереметьево
Следственные действия на месте аварийной посадки самолёта в аэропорту Шереметьево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sukhoi Superjet 100 katastrofu Šeremetjevā izmeklē KF Izmeklēšanas komiteja, speciāla valdības komisija un Starptautiskā aviācijas komiteja.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. "Aeroflot" lidmašīnas SSJ 100 ekipāžas rīcība, provizoriski, ir galvenais aviokatastrofas iemesls Šeremetjevas lidostā, kuras rezultātā bojā gājis 41 cilvēks, vēl seši ir cietuši.

Svētdien lidsabiedrības "Aeroflot" lidmašīna Sukhoi Superjet 100 reisā Maskava – Murmanska atgriezās Šeremetjevā pēc 28 minūšu lidojuma. Uz klāja atradās 78 cilvēki. Lidmašīna veica smagu nosēšanos un aizdegās. Katastrofā bojā gājuši 40 pasažieri un viens apkalpes loceklis.

Sukhoi Superjet - Sputnik Latvija
Aviācijas eksperts komentēja lidmašīnas Sukhoi Superjet 100 ekipāžas rīcību

KF Izmeklēšanas komitejas oficiālā pārstāve Svetlana Petrenko paziņoja, ka izmeklēšana izskata vairākas Šeremetjevas incidenta versijas, kuru vidū ir nepietiekama pilotu, dispečeru un tehnisko apskati veikušo personu kvalifikācija, gaisakuģa bojājumi un nelabvēlīgi laikapstākļi. Vakar tika atrasti sadegušās lidmašīnas parametriskais un sarunu lidojuma datu reģistrators, Starptautiskās aviācijas komitejas eksperti uzsākuši to atšifrēšanu.

Saskaņā ar avīzes "Kommersant" informāciju, pagaidām par prioritāro Superjet aviokatastrofas versiju uzskata pilotu rīcību. Gaisakuģa kapteinis Deniss Jevdokimovs 14 minūtes pēc pacelšanās gaisā paziņoja, ka lidmašīnai iespēris zibens, pēc kā notika kļūda sakaru un elektroiekārtu darbā. Gaisakuģis pārgāja īpašā vadības režīmā, bez automātiskām iekārtām. Nosēšanās laikā piloti pieļāva vairākus atlēcienus, kā rezultāta lidmašīnas korpuss sabruka un sākās ugunsgrēks.

Provizoriski, gaisakuģa kapteinis sākumā pieņēma nepareizu lēmumu par iziešanu cauri pērkona negaisa fronti, un pēc tam pasteidzās nosēsties, neizlietojot degvielu. Ekipāžai neizdevās noturēt lidmašīnu un veikt nosēšanos ierindas kārtībā, kas var liecināt par vāju pilotu sagatavotību.

Tāpat izmeklēšanas ietvaros tiek pārbaudīta lidostas dienestu rīcība atbilstoši avārijas un glābšanas darbu reglamentam. Tostarp, pastāv jautājums par trauksmes signāla padošanas ilgumu un ugunsdzēsēju ierašanos nelaimes gadījuma vietā.

Saskaņā ar KF Veselības ministrijas informāciju, pēc Superjet ugunsgrēka slimnīcā nogādāties pasažieri atrodas stabilā stāvoklī, mediķi atzīmē pozitīvu cietušo atveseļošanās dinamiku. Provizoriski, slimnīcā vidējā smaguma stāvoklī nogādāto ārstēšanās var aizņemt vēl līdz 10 dienām. Tāpat ārsti izsaka labvēlīgu prognozi pacientei ar vissmagāko stāvokli, kurai joprojām tiek veikta mākslīga plaušu ventilācija.

Ziņu lente
0