Aviokatastrofa Šeremetjevā: nosauktas dažas traģēdijas versijas

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasСитуация в аэропорту Шереметьево
Ситуация в аэропорту Шереметьево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Izmeklēšanas komiteja izteikusi dažas aviokatastrofas iemesla versijas, kuru Šeremetjevā piedzīvoja lidmašīna Sukhoi Superjet 100.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Viennozīmīgas atbildes uz jautājumu, kas kalpojis par traģēdijas iemeslu Šeremetjevas lidostā, pagaidām nav. Kā pamata versijas izmeklēšana izskata vairākas. Par to pirmdien, 6. maijā, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komitejas (KIK) oficiālā pārstāve Svetlana Petrenko, vēsta Sputnik Igaunija.

"Izmeklēšana izskata dažādas notikušā versijas, kuru vidū ir pilotu, dispečeru un lidmašīnas tehnisko apskati veikušo personu nepietiekamā kvalifikācija, gaisa kuģa bojājums, nelabvēlīgi laikapstākļi," paziņoja iestādes pārstāve.

Ситуация в аэропорту Шереметьево - Sputnik Latvija
Krievijas izmeklēšanas komiteja ziņo par 41 bojāgājušo aviokatastrofā Šeremetjevā

Pēc viņas sacītā, nelaimes gadījuma vietā šobrīd strādā izmeklēšanas grupa, kurā iekļauti KIK centrālā aparāta darbinieki un kriminālisti, kuriem ir pieredze šādu atgadījumu izmeklēšanā.

Tāpat Petrenko informēja par tā dēvēto "melno kastu" – avarējušā SSJ-100 lidojuma datu reģistratora – meklēšanas darbu pabeigšanu.

"Uz doto brīdi kopā ar SAK pārstāvjiem turpmākai izpētei konfiscēti sarunu un parametriskie lidojuma datu reģistratori," pastāstīja iestādes pārstāve.

Kā jau ziņots iepriekš, svētdienas vakarā, 5. maijā, lidsabiedrības "Aeroflot" pasažieru lidmašīna Sukhoi Superjet 100 izlidoja no Maskavas Šeremetjevas lidostas uz Murmansku. Uz lidmašīnas klāja atradās 78 cilvēki – 73 pasažieri un 5 ekipāžas locekļi. Pēc kāda laika gaisa kuģa kapteinis apgrieza lidmašīnu atpakaļvirzienā un lūdza ārkārtas nosēšanos Šeremetjevā. Smagas nosēšanās rezultātā salūza lidmašīnas šasija, notika dzinēju uzliesmojums, ugunsgrēka liesmas pārmetās uz SSJ-100 fizelāžu.

Lidostas ārkārtas dienestiem izdevās nodzēst degošo lidmašīnu ne vairāk kā stundas laikā. No iekšas Sukhoi Superjet 100 ir pilnībā izdedzis.

Glābšanas operācijas gaitā no degošās lidmašīnas izdevās evakuēt 33 pasažierus un 4 ekipāžas locekļus, pārējie – 41 cilvēks – gājuši bojā. Gaisa kuģa kapteinis pameta klāju pēdējais.

Savu līdzjūtību traģēdijas upuru radiem un tuviniekiem izteicis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Līdzjūtības vārdi sakarā ar desmitiem cilvēku nāvi tiek saņemti no visas pasaules.

Ziņu lente
0