Politika

Putins un Tramps apsprieda iespējamo kodola līgumu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps veica pārrunas pa telefonu, tās skāra jauna starptautiska kodola līguma parakstīšanas iespējas.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Iespējamā jaunā kodola vienošanās starp Krieviju, ASV un Ķīnu kļuva par Vladimira Putina un Donalda Trampa telefonsarunas priekšmetu. Saruna notika pēc Amerikas iniciatīvas.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Es ticu Putinam". Atklāta Donalda Trampa panākumu formula

Pēc Krievijas līdera preses sekretāra Dmitrija Peskova sacītā, vēsta RIA Novosti, valstu vadītāju saruna ilga pusotru stundu. Putins un Tramps apliecināja abpusēju nostāju dialoga aktivizēšanai dažādās nozarēs, tostarp stratēģiskās stabilitātes jautājumos, kā arī prezidenti izteica domas par savstarpēji izdevīgu tirdzniecības un investīciju sakaru attīstību.

Turklāt, Krievijas un ASV prezidenti apsprieda esošo divpusējo attiecību stāvokli un perspektīvas ar akcentu uz ekonomisko sadarbību.

Savukārt Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa paziņoja, ka, izņemot jauno kodola vienošanos, abas puses apsprieda situāciju KTDR un Venecuēlā, kā arī amerikāņu prokurora Millera ziņojumu.

Ziņu lente
0