Politika

Kaimiņu atbrīvoja no KPV LV frakcijas vadītāja amata

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов
Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV sēdē, kur tika pieņemts lēmums par Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas vadītāja amata, pats viņš nebija piedalījies.

RĪGA, 3. maijs – Sputnik. Jautājumu par Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no ieņemamā KPV LV frakcijas vadītāja amata darba dienas kārtībai iesniedza Atis Zakatistovs, vēsta Rus.lsm.lv.

Kopumā sēdē piedalījās 11 KPV LV frakcijas deputāti no 15 Saeimā strādājošajiem. Septiņi no tiem nobalsoja par Kaimiņa atstādināšanu. Pats Kaimiņš uz sēdi nav ierādies.

Zakatistovs nosauca Kaimiņa nocelšanu no Saeimas frakcijas vadītāja amata par organizatorisku jautājumu. Viņš norādīja, ka frakcijai jāpieņem "kvalitatīvi lēmumi".

Atbildot uz jautājumu par to, vai Kaimiņš traucējis šos kvalitatīvos lēmumus pieņemt, Zakatistovs atbildēja, ka lēmumu pieņēma frakcija, un pašu Kaimiņu viņš nekritizē.

Голосование в Сейме Латвии - Sputnik Latvija
Meloja vēlētājiem acīs skatīdamies: deputāti nesamazinās ministriju skaitu

Kaimiņš zaudējis frakcijas vadītāja amatu, taču paliek politiskās partijas KPV LV vadītājs. Šī partija pērnā gada rudenī iekļuva Saeimā pateicoties daudzu Latvijas iedzīvotāju neapmierinātībai sakarā ar valdošajiem politiskajiem spēkiem.

Iepriekš rakstīts, ka KPV LV līderis Kaimiņš, kurš paziņoja par nepieciešamību atmaskot korumpētos politiķus un izmainīt radušos politisko sistēmu, prasmīgi izmantoja savu popularitāti un tautas cerības un ieguva vērā ņemamu vēlētāju atbalstu. Beigās viņa izveidotā partija vēlēšanās ieņēma otro vietu un ieguva 16 deputātu mandātus 13. Saeimā.

Vēl ir vērts atgādināt, ka pērnā gada jūnijā Zakatistovu, Kaimiņu, kā arī uzņēmēju Viesturu Tamužu aizturēja KNAB sakarā ar kriminālprocesu par iespējamu nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu. Tiesa, jau pēc dažām dienām Kaimiņš un visi pārējie aizturētie tika atbrīvoti. Un pat šī aizturēšana netraucēja KPV LV partijai kļūt par vienu no rudens Saeimas vēlēšanu līderiem.

Neraugoties uz to, 24. aprīlī prokuratūra palūdza izdot kriminālvajāšanai Zakatistovu, taču Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kurai bija jāizlemj šis jautājums, sapulcēsies tikai 15. maijā.

Iepriekš ziņots, ka, ja Zakatistovam tiks atņemta deputāta neaizskaramība, tas var iedragāt visas partijas pozīciju. Un netiek izslēgts, ka daudzi deputāti savas karjeras saglabāšanai izvēlēsies iestāties citos politiskos spēkos, kas izprovocēs tādu KPV LV krīzi, no kuras tā vairs nespēs izkļūt.

Ziņu lente
0